Έτσι άνοιξαν τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία» | Τα νέα κρούσματα

18:29 15/6/2020 - Πηγή: iPop

ΣτιςΜακεδονία | 15 Ιουνίου άνοιξαν τα αεροδρόμια της Ελλάδας, «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» για να υποδεχτούν τους τουρίστες, ενώ ο έλεγχος είναι απαραίτητος. 

Στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από τις 15 Ιουνίου και έως τις 30 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Μάλιστα, η Ιταλία δεν ανήκε στις 29 χώρες

που θα μπορούν να στείλουν πολίτες τους χωρίς καραντίνα στην Ελλάδα στις 15 Ιουνίου, λόγω των αρνητικών επιδημιολογικών αποτελεσμάτων της. Για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται πτήσεις μόνο για essential travel, δηλαδή ταξίδια που δεν αφορούν τουριστικούς σκοπούς. Διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ανεξαρτήτως της λίστας της EASA.

Στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” από 15 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου.

Στις 13.22 προσγειώθηκε το αεροσκάφος της Aegean προερχόμενο από το Μόναχο, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και των αρχών της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά 28 διεθνείς πτήσεις πρόκειται να δεχθεί έως το αργά βράδυ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελευθέριος Βενιζέλος, την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα αεροδρόμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από αεροδρόμια εκτός λίστας EASA ισχύουν δειγματοληπτικά τεστ, σύσταση για αυτοπεριορισμό στο ξενοδοχείο διαμονής του ταξιδιώτη μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του τεστ, 14 μέρες καραντίνα σε περίπτωση θετικού τεστ σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Για τα αεροδρόμια από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και αεροδρόμια εντός λίστας EASA γίνονται τεστ σε όλους, ισχύει 1 μέρα αυτοπεριορισμός σε ξενοδοχείο επιλογής του ταξιδιώτη (Αθήνα ή Θεσσαλονίκη) μέχρι την  έκδοση αποτελέσματος του τεστ και 14 μέρες καραντίνα σε περίπτωση θετικού τεστ σε ξενοδοχείο καραντίνας (ισχύει και για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία).

Οι κανόνες των αεροδρομίων ΑθήναςΘεσσαλονίκης

Τα νέα κρούσματα

Στις 15 Ιουνίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 13 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.134, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες.

697 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1781 (56.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 74 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 184 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Άρση μέτρων: Οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν & οι οδηγίες για τα γυμναστήρια

Photo: Pexels

Το άρθρο Έτσι άνοιξαν τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία» | Τα νέα κρούσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα