Έτοιμο το ΔΝΤ για πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεων για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

17:21 5/4/2016 - Πηγή: iPop

Το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια ομιλίας της η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ σε ομιλία της την Τρίτη στο πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτης αφήνοντας να εννοηθεί πως το Ταμείο σκέπτεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας» τόνισε:

Οι παγκόσμιες προοπτικές έχουν εξασθενήσει

τους τελευταίους έξι μήνες, επομένως μπορεί να υπάρξει μία ελαφρά αναθεώρηση στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ

Να τονισθεί πως την ομιλία της Λαγκάρντ προανήγγειλε , ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Γενς Βάιντμαν ο οποίος τόνισε:

Το ΔΝΤ αποτελεί αναγκαία συνιστώσα σε κάθε πρόγραμμα βοήθειας της Ευρωζώνης

Η Κριστίν Λαγκάρντ λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks δήλωσε πως η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει. Ενώ σε συνέντευξη της στην τηλεόραση του Bloomberg εστίασε στην βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, μίλησε στους κινδύνους που υπάρχουν και προειδοποίησε πως το τελευταίο διάστημα «έχουν αυξηθεί» παράλληλα μάλιστα εστίασε «στην ανάγκη λήψης πιο αποφασιστικών μέτρων».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Κρ. Λαγκάρντ απηύθυνε κάλεσμα τις ΗΠΑ «να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό» και εστιάζοντας στην Ευρώπη ζήτησε «τη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων». Παράλληλα, μιλώντας για τις αναπτυσσόμενες χώρες η διευθύντρια του ΔΝΤ αναφέρθηκε στην «αύξηση των κοινωνικών δαπανών και τη συρρίκνωση της εξάρτησής του από την αγορά του πετρελαίου».

Χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε:

Η ανάκαμψη παραμένει πολύ αργή και πολύ εύθραυστη, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητά της

Να θυμίσουμε πως η Κριστίν Λαγκάρντ συναντάται αυτή την ώρα με την Άνγκελα Μέρκελ.

The post Έτοιμο το ΔΝΤ για πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεων για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα