Έτοιμη ν’ απορρίψει την προσφορά της Bayer η Monsanto

21:06 24/5/2016 - Πηγή: iPop

Την απόφαση να προχωρήσει μόνη της την πορεία της αναμένεται να πάρει η Monsanto, απορρίπτοντας τη προσφορά της Bayer για εξαγορά της έναντι 62 δις δολαρίων.

Οι μέτοχοι της εταιρείας αναζητούν υψηλότερο τίμημα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μπορεί η Monsanto να θεωρεί θετική τη συνεργασία της με την φαρμακοβιομηχανία Bayer,

ωστόσο, τονίζει ότι μπορεί να συνεχίσει μόνη της βρίσκοντας μια καλύτερα προσφορά.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα ανακοινώθηκε κι επίσημα ότι ο γερμανικός όμιλος φαρμάκων και χημικών Bayer κατέθεσε προσφορά ύψους 62 δις δολαρίων προκειμένου να εξαγοράσει την Monsanto.

Σημειώνεται σ’ αυτό το σημείο ότι η Monsanto έχει κατηγορηθεί για γενετικά τροποποιημένους σπόρους και πρόκειται για την πρώτη φορά που η φαρμακοβιομηχανία δείχνει ενδιαφέρον προκειμένου να ελέγξει σπόρους. Μάλιστα πολλοί κατηγορούν την Bayer ότι προσπαθήσει να χτίσει μια «αυτοκρατορία».

Το συνολικό ποσό των 62 δις δολαρίων μεταφράζεται αλλιώς σε 122 δολάρια ανά μετοχή.

Λίγα λόγια για την Monsanto

Η εταιρεία απασχολεί 20.000 υπαλλήλους, ενώ προσανατολίζεται στην ανάπτυξη τόσο συμβατικών όσο και γενετικά τροποποιημένων σπόρων, με ενδεικτικό παράδειγμα να είναι το ζιζανιοκτόνο Roundup.

Μπορεί διαβάζοντας κανείς εκ πρώτης άποψης την περιγραφή της εταιρείας να μην βρίσκει κάτι πονηρό, ωστόσο, η ανάπτυξη αμφιλεγόμενων προϊόντων, όπως είναι τα διάφορα προσθετικά στα τρόφιμα, βιομηχανικές χημικές ουσίες, η παραγωγή πλαστικών με τις συνθετικές ίνες κι άλλων επιβλαβών για την υγεία προϊόντων μόνο αθώα δεν μπορεί να είναι.

The post Έτοιμη ν’ απορρίψει την προσφορά της Bayer η Monsanto appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα