Εσύ ξεκουράζεσαι στις διακοπές σου; Δεν θα έπρεπε!

16:30 25/10/2019 - Πηγή: iPop

Οι περισσότεροι ανυπομονούμε να πάμε διακοπές για να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Η συνήθεια στις διακοπές που θα έπρεπε να αποφεύγουμε. 

Είναι λογικό κι επόμενο μόλις πάρεις μερικές μέρες άδεια να θέλεις να κοιμηθείς τουλάχιστον 12 ώρες, να θέλεις να είσαι μονίμως ξαπλωμένος, να δεις όλα τα επεισόδια που δεν έχεις δει και γενικά να μην κάνεις τίποτα.

Ωστόσο, αυτή η συνήθεια στις διακοπές δεν σε βοηθά και δεν είναι ΟΚ. Υπάρχει και τάση μάλιστα, το sleepcation που πολλοί θεωρούν πως τους βοηθά αλλά δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Το sleep-cation

σε βοηθά να ξεκουράζεσαι και να μην βάζεις το ξυπνητήρι σου. Αλλά μπορείς να χαλαρώσεις και με άλλους τρόπους.

Μπορείς να απολαύσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει πως θα κοιμάσαι. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Θέλεις να διαβάσεις ένα βιβλίο; Τέλεια. Θέλεις να πας σε ένα σπα και να σου κάνουν μασάζ; Σούπερ.

Photo: Yuris Alhumaydy/ Unsplash

Όσο η δραστηριότητα σε βοηθά να χαλαρώσεις και να συνδεθείς με τον εαυτό σου, επιτρέπεται να το κάνεις.

Το νόημα των διακοπών δεν είναι να κοιμάσαι όλη μέρα και να επιστρέψεις στην κανονική, φυσιολογική σου ζωή. Αλλά το ζήτημα είναι να κάνεις πράγματα που πραγματικά σε ευχαριστούν και σε γεμίζουν. Πράγματα παραγωγικά.

Οι άνθρωποι επιλέγουν το sleepcation επειδή στην καθημερινότητά τους δεν χαλαρώνουν, η δουλειά τους ξεπερνά, τους εξαντλεί και δεν έχουν το κουράγιο να κάνουν τίποτα. Έτσι, όταν βρίσκουν μερικές ημέρες απλά κοιμούνται για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.

4 + 1 πράγματα που «μαρτυρούν» πώς οι διακοπές σου σε έχουν σημαδέψει!

Αυτό δεν είναι πάντα καλό.

Μπορεί να είναι αρκετά δελεαστικό αλλά μην το κάνεις… Το ζήτημα από όλο αυτό είναι ότι η ξεκούραση δεν πρέπει να υπάρχει μόνο όταν πας διακοπές.

Γιατί αν τις καθημερινές μονίμως δουλεύεις, τα ΣΚ μονίμως κοιμάσαι, στις διακοπές μονίμως ξεκουράζεσαι… πότε κάνεις όλα όσα αγαπάς και λαχταράς;

Κατανοούμε πλήρως πως υπάρχουν μέρες που δεν είναι πάντα δυνατό να ξεκουράζεσαι και οι απαιτήσεις είναι πολλές. Αλλά όταν ενθουσιάζεσαι υπερβολικά πολύ που θα πας διακοπές για να κοιμηθείς… αυτό είναι λιγάκι προβληματικό.

Προσπάθησε να κάνεις την κάθε μέρα σου ιδανική, με ξεκούραση, δουλειά και δραστηριότητες που αγαπάς. Δεν είναι πάντα εύκολο αλλά… μην ξεχνάς πως η δουλειά… δεν είναι όλη σου η ζωή!

Να ευχηθούμε καλό τριήμερο;

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η νέα τάση στα ταξίδια που προτιμούν οι περισσότεροι!

Photo: Unsplash/Fredrik Öhlander

Το άρθρο Εσύ ξεκουράζεσαι στις διακοπές σου; Δεν θα έπρεπε! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα