Έσπασε το νύχι του σκύλου σου – Ακολούθησε τα βήματα και απόφυγε την μόλυνση και την αιμορραγία

13:06 12/12/2022 - Πηγή: iPop

Έχει ο σκύλος σου ραγισμένο ή σπασμένο νύχι; Μην πανικοβάλλεσαι γιατί είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε! Ενώ ένα σπασμένο νύχι για εμάς τους ανθρώπους είναι συνήθως ένας τραυματισμός που μπορεί να ξεπεράσουμε στο δευτερόλεπτο, για του σκύλους είναι αρκετά περίπλοκο. Τα σπασμένα νύχια είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο κοινά ατυχήματα σε κουτάβια και συνήθως απαιτούν επίσκεψη στον κτηνίατρο, ανάλογα με τη σοβαρότητα. Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για το σπασμένο νύχι του σκύλου σου!

Όχι μόνο

ένα σπασμένο νύχι είναι πολύ επώδυνο για τα σκυλιά, αλλά αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια αίματος, μόλυνση ή άλλες επιπλοκές, επομένως είναι καλύτερο να συμβουλευτείς τον κτηνίατρό σου το συντομότερο δυνατό.

Ο σκύλος σου σκάβει όλη την ώρα στον κήπο; Δες γιατί μπορεί να το κάνει και πώς να το αποτρέψεις

«Έσπασε το νύχι του σκύλου μου» – Ποια είναι τα συμπτώματα;

Το νύχι ενός σκύλου αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι ένα σκληρό εξωτερικό κέλυφος γνωστό ως νύχι και είναι «κατασκευασμένο» από κερατίνη. Το δεύτερο μέρος είναι αιμοφόρα αγγεία και νεύρα, ένας, δηλαδή, ζωντανός ιστός που συνδέεται με το οστό με μεγάλη παροχή αίματος και είναι εξαιρετικά ευαίσθητος. Μία βλάβη σε αυτό το σημείο μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς προκαλεί αιμορραγία ή άλλες σοβαρές επιπλοκές εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

Παρακάτω είναι ορισμένα σημάδια τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν ο σκύλος σου έχει σπασμένο νύχι:

Δεν μπορεί να ασκήσει πίεση στο πόδι του και κουτσαίνει ή κρατά το πόδι του μακριά από το έδαφος.Προστατεύει το πόδι τους και δεν θέλει να το ακουμπήσετε.Διαμαρτύρεται ή κλαψουρίζει όταν αγγίζεις το νύχι του.Γλείφει συνεχώς το νύχι του.Υπάρχει ορατό αίμα στο νύχι ή στην περιοχή όπου κοιμάται ο σκύλος σου, όπως το κρεβάτι του. UnsplashΘεραπευτική αγωγή:

Η θεραπεία θα εξαρτηθεί από το πόσο σοβαρά έχει σπάσει το νύχι του σκύλου σου. Εάν θέλεις να είσαι προσεκτική, είναι καλύτερο να επισκεφτείς τον κτηνίατρό σου, αλλά εάν φροντίζεις τον τραυματισμό του κουταβιού σου στο σπίτι, ακολουθούν ορισμένες μερικές συμβουλές:

Εάν το νύχι του σκύλου σου αιμορραγεί πολύ, το πρώτο βήμα είναι να σταματήσεις την αιμορραγία. Μπορείς να εφαρμόσεις μία απαλή, σταθερή πίεση στην πληγείσα περιοχή με ένα καθαρό πανί, βαμβάκι ή γάζα από ένα κιτ πρώτων βοηθειών. Διατήρησε την πληγείσα περιοχή καθαρή. Ρίξε λίγο ζεστό νερό πάνω από την πληγείσα περιοχή και στέγνωσέ την προσεκτικά. Εάν το νύχι κουνιέται πάρα πολύ, μπορείς να προσπαθήσεις να το αφαιρέσεις απαλά. Αλλά αν δεν κρέμεται από μια κλωστή, πήγαινε τον σκύλο σου σε έναν κτηνίατρο.Εάν είσαι σε θέση να σταματήσεις την αιμορραγία, προγραμμάτισε ένα ραντεβού με τον τοπικό σου κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό για να εξετάσει το νύχι και να δεις εάν χρειάζεται περαιτέρω θεραπεία ή αντιβιοτικά. Εάν δεν μπορείς να σταματήσεις την αιμορραγία, πήγαινε αμέσως τον σκύλο σου στον κτηνίατρο.

Μήπως το κάνεις λάθος; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να μεταφέρεις τον σκύλο σου με το αυτοκίνητο

Ανάρρωση και φροντίδα

Μόλις το τραύμα αντιμετωπιστεί, είναι σημαντικό να διατηρείς το νύχι καθαρό και στεγνό. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται το γλείψιμο! Φυσικά, το να αποτρέψεις τον σκύλο σου να γλείψει το τραυματισμένο πόδι του είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, οπότε αν δεν το αφήσει ήσυχο, ίσως χρειαστεί να καταφύγεις σε ένα ελισαβετιανό κολάρο, γνωστό και ως «ο κώνος της ντροπής». 

Όπως και να έχει, εάν είσαι προσεκτική και δράσεις όπως αρμόζει στην περίσταση, ο σκύλος σου θα γίνει σύντομα καλά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έσπασε το νύχι του σκύλου σου – Ακολούθησε τα βήματα και απόφυγε την μόλυνση και την αιμορραγία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Έσπασε, – Ακολούθησε,espase, – akolouthise