Έρχεται ο «Αντίνοος», το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την Ελλάδα

13:01 14/7/2019 - Πηγή: iPop

Αν αναρωτιέσαι κι εσύ πότε φτιάχνει ο καιρός… θα πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή καθώς δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα του. Ο «Αντίνοος» είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την Ελλάδα.

Πότε φτιάχνει ο καιρός; Το πρωί της Κυριακής το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου ανακοίνωσε την κακοκαιρία «Αντίνοος» η οποία θα πλήξει την Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα.

Ξεκινάμε

και πάλι απ΄την αρχή με την ονοματοδοσία της κακοκαιρίας αν κι ελπίζουμε πως θα σταματήσει γρήγορα!

Ο «Αντίνοος», λοιπόν, μας επισκέπτεται. Σύμφωνα με το meteo, ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα κινούμενες προς τη χώρα μας, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση συνθηκών έντονης αστάθειας και τον σχηματισμό της κακοκαιρίας «Αντίνοος».

Θα «χτυπήσει» με βροχές και καταιγίδες πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η ημέρα με τα ισχυρότερα και πιο επικίνδυνα φαινόμενα θα είναι η Τρίτη 16 Ιουλίου ενώ η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Λόγω των μετακινήσεων εκδρομέων, το meteo έχει δημιουργήσει τον χάρτη με τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, σύμφωνα με τη νέα υπηρεσία roads.

Να σημειώσουμε επίσης, πως με βάση τα νέα προγνωστικά στοιχεία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 12/07/2019 έχει τροποποιηθεί σε Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πρόσκαιρα ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν τη δυτική Στερεά.   Επισημαίνεται ότι πολύ μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από σήμερα τη νύχτα στο νομό Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό και τη Χαλκιδική και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στις Σποράδες, τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Διάβασε αναλυτικά την πρόγνωση για σήμερα Κυριακή.

Photo: unsplash/Jorge Rojas

Το άρθρο Έρχεται ο «Αντίνοος», το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την Ελλάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα