Επίσημο αίτημα Βοσνίας για ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

17:45 26/1/2016 - Πηγή: iPop

Η Προεδρία της Βοσνίας, ανακοίνωσε πως στις 15 Φεβρουαρίου, καταθέτει επίσημο αίτημα, για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κροάτης πρόεδρος της τριμελούς Προεδρίας της Βοσνίας, Ντράγκαν Τσόβιτς, δήλωσε σχετικά πως «είναι πλέον οριστικό και ξεκάθαρο ότι πήραμε την ημερομηνία από τον πρόεδρο της ΕΕ, την Ολλανδία, να καταθέσουμε το αίτημα στις 15 Φεβρουαρίου» ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε:

Αναμένουμε ότι θα αποκτήσουμε καθεστώς υποψήφιας χώρας στην αρχή της ερχόμενης χρονιάς. Πιστεύω βαθιά πως είναι μια

μεγάλη ευκαιρία για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το πολιτικό σκηνικό στη χώρα παραμένει τεταμένο καθώς ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλορντ Ντόνικ, σε πρόσφατες δηλώσεις του, υποστηρίζει πως η Σερβία είναι έτοιμη για δημοψήφισμα και μάλιστα με τη στήριξη της Ρωσίας. Η απόφαση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, έρχεται από τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, ως άμεση αντίδραση στις ασκούμενες διώξεις των δικαστηρίων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, κατά Σέρβων πολιτών οι οποίοι κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε εγκλήματα πολέμου.

Πολιτικοί αναλυτές πάντως, εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την έγκριση του αιτήματος της Βοσνίας για ένταξη της χώρας στην ΕΕ, με τους περισσότερους να υποστηρίζουν πως η χώρα δεν πρόκειται να ενταχθεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από το 2025.

The post Επίσημο αίτημα Βοσνίας για ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα