Επιδεινώνεται κι άλλο ο καιρός- Προβλήματα λόγω του χιονιά σ΄όλη τη χώρα- Νεκροί και αγνοούμενοι

13:55 9/1/2017 - Πηγή: iPop

Τις τελευταίες μέρες έχει πλήξει τη χώρα ο παγετός, με νησιά να έχουν ντυθεί στα λευκά και πολλές περιοχές να αντιμετωπίζουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Παράλληλα, αποτέλεσμα του παγετού είναι νεκροί και αγνοούμενοι.

Σε Κρήτη, Λέσβο και Λήμνο η Πυροσβεστική πραγματοποιεί απεγκλωβισμούς, οι οποίοι είναι αποτέλεσμα του χιονιά. Αντίθετα, στην Αττική τα προβλήματα είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Σε έκτακτη ανάγκη βρίσκονται

οι Σποράδες και η Εύβοια, καθώς πολλά χωριά βρίσκονται στο έλεος του χιονιά, αντιμετωπίζουν προβλήματα με διακοπές στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση. Την ίδια ώρα ξεκινούν προσπάθειες να ανοιχτούν οι δρόμοι.

Τρεις νεκροί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα:

Αποτέλεσμα του χιονιά ήταν τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ένας ηλικιωμένος στην ορεινή Ναυπακτία πέθανε από υποθερμία, μία ηλικιωμένη στην Κομοτηνή από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού και ένας οδηγός εκχιονιστικού στο Καρπενήσι από ανακοπή.

Δύο αγνοούμενοι στην Εύβοια:

Υπάρχουν, όμως, και δυο αγνοούμενοι στην Εύβοια, την αναζήτηση τον οποίων πραγματοποιεί η Πυροσβεστική. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο ένας φέρεται να είναι από το χωριό Ταξιάρχης και αγνοούνταν από προχθές όταν πήγε στην καλύβα του, που βρίσκεται 300 – 400 μέτρα έξω από το χωριό. Παράλληλα αγνοείται και ένας κτηνοτρόφος από το χωριό Ενορία.

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω του παγετού:

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, στη διασταύρωση Χ/Κ «Αγριόλευκες», μέχρι τη διασταύρωση με την
Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος). (Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτ-των, με ωφέλιμo βάρος άνω των 3,5 τόνων).
Αλόννησος. Το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού.
ΛΑΡΙΣΑΕπ. Ο. Οδός Ελάφου – Σκλήθρου Αγιάς Λάρισας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
Επ. Ο. Καλλιπεύκης, από 1 έως 12 χλμ, με όρια με Νομό Πιερίας, του Δήμου Τεμπών.
ΕΥΒΟΙΑΕ.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 68o έως 87o χλμ, απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών αυτ-των, με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων.Επ. Ο. Σταυρού-Αγ. Σοφίας.Επ. Ο. Στενής-Στροπώνων.Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου-Γλυφάδας.Επ. Ο. Ροβιών-Δρυμώνα.
Ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Λίμνης και της Κύμης.Επ. Ο Αλιβερίου – Κύμης, από 3 έως 7 χλμ.
ΑΧΑΪΑ

Διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.
ΠΕΛΛΑ

Οδικό δίκτυο Τ.Κ. Κερασιάς – Χ/Κ «Βόρρας».

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Ε.Ο Αργοστολίου – Σάμης, από το 10 έως το 20 χλμ.Επ. Ο. Κ Αργοστολίου – Διβαράτων (μέσω Φάλαρης).Επ. Ο. Διβαράτων – Ερίσου (μέσω Καλόν όρος).Μεγάλο μέρος του ορεινού Επαρχιακού οδικού δικτύου, παραμένει κλειστό.
ΧΑΝΙΑΑπό Φουρνέ προς Ομαλό.Από Περιβόλια έως και Θέρισο.Από οροπέδιο Κράπη έως Ίμπρο και από Ίμπρο έως Καλικράτη.Κεραμιά , από Μαλάξα και από Παναγιά.Κακόπετρο προς Κάντανο και από Στροβλές προς Ομαλό και απόΑνατολικό Σέλινο προς Ομαλό.
ΡΕΘΥΜΝΟΕπ. Οδ. Σπήλιου – Γερακαρίου.Επ. Οδ. Ανωγείων – Νίδας.
ΛΑΣΙΘΙΑπό Άγιο Νικόλαο προς Οροπέδιο Λασιθίου. Αποκλεισμός των χωριών Ζένια, Αμύγδαλοι, Μέσα Ποταμοί, Έξω Ποταμοί.Ε.Ο. Σητείας – Αγίου Νικολάου από το Τ.Κ. Χαμεζίου έως το Τ.Κ. Τουρλωτής.Ε.Ο. Σητείας – Ιεράπετρας, από το Τ.Κ. Λιθίνων έως Τ.Κ. Μαρωνιάς και από Τ.Κ. Ζήρου έως Σητεία.Εγκλωβισμένα άτομα στον Μελοπόταμο:

Παράλληλα, στο Μελοπόταμο Ρεθύμνου γίνονται προσπάθειες να καθαριστούν οι δρόμοι. Και πάλι τα πράγματα για τους οδηγούς κρίνονται αρκετά δύσκολα, καθώς το οδόστρωμα είναι αρκετά παγωμένο. Ήδη, από σήμερα το πρωί περίπου 50 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στο οικοτουριστικό χωριό «Έναγρον» κοντά στην Αξό, λόγω του χιονιά.

Στην Αττική άνοιξαν οι δρόμοι στην Λ. Πάρνηθος, την Γ. Παπανδρέου στου Ζωγράφου και την οδό Τραλλέων στο Γαλάτσι, καθώς είχαν παραμείνει κλειστοί από το πρωί λόγω του παγετού.

Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού:

Ο παγετός που πλήττει την χώρα αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το βράδυ της Τρίτης και από την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσουν νέα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σήμερα Δεύτερα (09/01/2017) και αύριο Τρίτη (10/01/2017):

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.Παγετός κατά τόπους ισχυρός ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη (11/01/2017) και την Πέμπτη (12/01/2017):

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία λόγω του χιονιά- Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες;

The post Επιδεινώνεται κι άλλο ο καιρός- Προβλήματα λόγω του χιονιά σ΄όλη τη χώρα- Νεκροί και αγνοούμενοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιδεινώνεται, - Προβλήματα, ΄όλη, - Νεκροί,epideinonetai, - provlimata, ΄oli, - nekroi