Επιχείρηση «αναγέννηση» της πλατείας Βάθη

19:07 2/4/2016 - Πηγή: iPop

Ήταν περιοχή αφημένη στη μοίρα της που δίσταζες ακόμη και με το φως της ημέρας να διασχίσεις.

Ο λόγος για την πλατεία Βάθη που τα τελευταία χρόνια είχε γίνει στέκι για κάθε λογής παρανομίες.

Σήμερα ωστόσο, κόντρα στην κρίση, νέοι άνθρωποι αποφάσισαν να κάνουν ένα παράτολμο βήμα, να ξανακάνουν την πλατεία προσεγγίσιμη και φιλική σε όλους.

«Αγαπάμε την περιοχή, θέλαμε να κάνουμε κάτι προκειμένου να φύγει το στίγμα», μας λέει ο 24χρονος Ηλίας Μοσχοντόπουλος.

«Εμείς εδώ μεγαλώσαμε

και εδώ ζούμε, αγαπάμε την πλατεία. Θέλουμε να στηρίξει ο κόσμος αυτό το εγχείρημα και να μας βοηθήσει η πολιτεία » τονίζει μεταξύ άλλων .

Στην Βάθη ή αλλιώς στην πλατεία Ανεξαρτησίας διαπιστώσαμε και εμείς ότι κάτι άρχισε πλέον να αλλάζει.

Παρτέρια και λουλούδια έχουν τοποθετηθεί στο χώρο ενώ βρίσκονται στο τελικό στάδιο, η κατασκευή μίας καφετέριας, ενός μίνι μάρκετ, ενός εστιατορίου και ενός ταχυφαγείου.

Μια παρέα νεαρών φίλων αποφάσισαν με μόνο οδηγό την αγάπη για την περιοχή τους να πάρουν πρωτοβουλίες και να αναγεννήσουν την υποβαθμισμένη αυτή περιοχή της Αθήνας.

Τονίζουν μάλιστα ότι αυτή τη δύσκολη εποχή με την αναγέννηση της πλατείας θα δώσουν εργασία και σε άλλους συνανθρώπους μας και το μόνο που ζητούν από την πολιτεία είναι να κάνει το έργο της, να θεσπίσει δηλαδή περισσότερες αστυνομικές περιπολίες.

Κόντρα στους δύσκολους καιρούς είναι ιδιαίτερα παρήγορο να βλέπουμε νέους ανθρώπους να μην καταθέτουν τα όπλα και να παλεύουν προκειμένου να αναδείξουν τις περιοχές που ζουν και αγαπούν.

The post Επιχείρηση «αναγέννηση» της πλατείας Βάθη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα