Επί τάπητος τα «κόκκινα δάνεια»- Ο Τσακαλώτος βλέπει «πρόοδο»- Παραμένουν κύριο «αγκάθι» οι επικουρικές

09:32 10/4/2016 - Πηγή: iPop

Με τα βλέμματα στραμμένα στην «καυτή» αξιολόγηση παραμένει η ελληνική Κυβέρνηση. Επί τάπητος στις διαβουλεύσεις της Κυριακής με το κουαρτέτο θα τεθούν τα «κόκκινα δάνεια» την ώρα που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βλέπει πρόοδο και οι επικουρικές παραμένουν το μεγάλο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης.

Μέχρι στιγμής φέρεται να έχει κλείσει το θέμα της εθνικής σύνταξης και το ύψος της συμφωνήθηκε στα 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης.

Τα ξημερώματα της Κυριακής μετά από τις επαφές του με τους εκπροσώπους των Θεσμών ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία τους

στους δημοσιογράφους και τόνισε χαρακτηριστικά:

Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα και όλοι έχουν κρατήσει κάποια θέματα για το επόμενο ραντεβού το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί το πολύ έως τα χαράματα της Δευτέρας

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Οικονομικών, υπήρξε πρόοδος στο ασφαλιστικό, στα «κόκκινα δάνεια» αλλά παράλληλα και στο τελευταίο τμήμα των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ.

Να σημειωθεί πως πριν τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, υψηλόβαθμος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου ανέφερε πως ανάμεσα στα θέματα της συζήτησης σχετικά με την αναζήτηση εσόδων, που σχετίζονται με κάλυψη του δημοσιονομικού κενού έως το 2018 ύψους 5,4 δισ. ευρώ, ήταν και η νέα φορολογική επιβάρυνση στα τσιγάρα, αλλά και τα υπόλοιπα καπνικά προϊόντα.

Τι συνέβη στις διαπραγματεύσεις του Σαββάτου;

Είχαν διάρκεια πάνω από 10 ώρες. Συγκεκριμένα, ξεκίνησαν περίπου στις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκαν μετά τις 2 τα ξημερώματα.

Κύριο αντικείμενο τους ήταν το ασφαλιστικό ενώ εν συνεχεία τέθηκαν ως θέμα τα «κόκκινα δάνεια». Το παρών για αρκετή ώρα έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν με αναφορά στα δημοσιονομικά μεγέθη.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου, τονίζουν πως στη παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων εξετάζονται λέξη προς λέξη τα κείμενα των αποφάσεων σχετικά με τη συμφωνία.

Αποστάσεις κουαρτέτου- ελληνικής Κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια»

Μεγάλη παραμένει η απόσταση που υπάρχει στις απόψεις μεταξύ της Κυβέρνησης και των εκπροσώπων των Θεσμών σχετικά με το θέμα της πώλησης των κόκκινων δανείων.

Μάλιστα, κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του τόνισε σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε την απόσταση των απόψεων.

Οι δανειστές φέρονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους σχετικά με την πώληση σε funds εξυπηρετούμενων και μη δανείων. Παράλληλα, συμφωνούν να υπάρξει προστασία από την πώληση για στεγαστικά δάνεια με βάση τα όρια του νόμου Κατσέλη. Και τονίζουν πως επιθυμούν η μεταβατική περίοδος προστασίας από την πώληση να μην έχει διάρκεια τρία έτη.

photo:Nikos Libertas/SOOC

The post Επί τάπητος τα «κόκκινα δάνεια»- Ο Τσακαλώτος βλέπει «πρόοδο»- Παραμένουν κύριο «αγκάθι» οι επικουρικές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα