«Επανάσταση κοινής λογικής» ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

10:04 14/12/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη του πως η χώρα μας έχει ανάγκη από μια «επανάσταση κοινής λογικής» διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης του.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε συνέντευξη του στην ιταλική τηλεόραση RAI αναφέρθηκε στον κίνδυνο «η κυβέρνηση να εγκλωβίσει την Ελλάδα σε μία παρατεταμένη λιτότητα που θα ξεπερνά τα όρια του υφιστάμενου προγράμματος» και σημείωσε πως «το ψέμα οδηγεί στην απελπισία».

Ο

Κυριάκος Μητσοτάκης παράλληλα υπερασπίστηκε την ανάγκη εφαρμογής διαφορετικού μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής στο οποίο οι φόροι θα είναι λιγότεροι, όπως επίσης και οι δαπάνες.

Εστίασε μάλιστα στην ανάγκη «οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμόζονται και να είναι καλά προετοιμασμένες» ξεκαθαρίζοντας πως ο δρόμος θα είναι σαφώς δύσκολος.

«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Στην Ελλάδα, τον τελευταίο χρόνο, έχει συντελεστεί μια πολύ μεγάλη πολιτική αλλαγή. Το αίτημα για εκλογές είναι, πια, πλειοψηφικό» διαβεβαίωσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκτιμώντας πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

Επίθεση κατά της Κυβέρνησης:

Ο Κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του κατά της Κυβέρνησης αναφέροντας πως ήρθε στην εξουσία λέγοντας ένα πάρα πολύ μεγάλο ψέμα στον ελληνικό λαό και τόνισε:

«Αναγκάστηκε, όταν συγκρούστηκαν οι φαντασιώσεις της με τη σκληρή πραγματικότητα, να κάνει μια μεγάλη στροφή στο ρεαλισμό».

Για το μεταναστευτικό- προσφυγικό:

«Δεν γίνεται αυτήν τη στιγμή να μην υπάρχει ένας επιμερισμός της ευθύνης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Τα προγράμματα μετεγκατάστασης έχουν μείνει πρακτικά στον αέρα. Κάθε χώρα έχει τους δικούς της εγχώριους λαϊκιστές, οι οποίοι είναι αντίθετοι σε αυτήν την ευρύτερη λογική» είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Κλείνοντας τη συνέντευξη του έκανε και ειδική αναφορά στις εξελίξεις στην Ιταλία αλλά και στις σχέσεις με την Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας: «Πρέπει και εμείς – αυτό αφορά και στην Ελλάδα και νομίζω πως σύντομα θα αφορά και στην Ιταλία – να κάνουμε μόνοι μας τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε μια ανταγωνιστική οικονομία και ένα λειτουργικό κράτος».

photo:SOOC

The post «Επανάσταση κοινής λογικής» ζητά ο Κ. Μητσοτάκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα