Εντοπίστηκε και η τρίτη σορός του Agusta Bell

11:49 12/2/2016 - Πηγή: iPop

Το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκε και η σορός του κυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη νήσο Κίναρο τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Όπως επιβεβαίωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η τρίτη σορός η οποία ανήκει στον υποπλοίαρχο, Αναστάσιο Τουλίτση, εντοπίσθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής στην Κίναρο.

Το πρωί της Πέμπτης βρέθηκαν και οι άλλες δύο σοροί οι οποίες ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν στον συγκυβερνήτη- υποπλοίαρχο, Αναστάσιο Πανανά και τον ναυτίλο, Ελευθέριο Ευαγγέλου.

Αξίζει να τονιστεί πως οι ένοπλες δυνάμεις, έπειτα από την πτώση του ελικοπτέρου

του Πολεμικού Ναυτικού έχουν κηρύξει τριήμερο πένθος.

Το ελικόπτερο, Agusta Bell, του Πολεμικού Ναυτικού αγνοείτο από τις 02:45. Τη συγκεκριμένη ώρα και ενώ πετούσε πάνω από την περιοχή της Κινάρου στα Δωδεκάνησα το στίγμα του χάθηκε.

Ο Αναστάσιος Τουλίτσης είχε γεννηθεί το 1979.

Οι έρευνες του ελληνικού στρατού συνεχίζονται έτσι ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Στις 9:30 την Πέμπτη, το Υπουργείο σε επίσημη ενημέρωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τόνισε πως στις 4:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης εντοπίστηκε θερμικό ίχνος στη νήσο Κίναρο. Ενώ, όπως σημείωσε στις 7:01 υπήρχε και οπτικός εντοπισμός τμημάτων του ελικοπτέρου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τόνισε επίσης την Πέμπτη, πως αφιερώνει την συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο στους τρεις ήρωες που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Όπως επισήμανε ο Υπουργός: «Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί ημέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας».

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως οι Έλληνες αξιωματικοί: «Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι» ενώ συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν λόγια τα οποία να μπορεί να πει κανείς στις οικογένειες τους.

Τη λύπη του για το τραγικό δυστύχημα εξέφρασε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε σχετική του ανακοίνωση:

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για το θανατηφόρο δυστύχημα που έπληξε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό μας. Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές και, μάλιστα, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι έχει ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο να ερευνήσει τα αίτια της συντριβής: «Ζήτησα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Στις οικογένειες των πεσόντων αξιωματικών εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης».

The post Εντοπίστηκε και η τρίτη σορός του Agusta Bell appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα