Έντονο το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την ευρωπαϊκή κατάσταση τονίζει το Βερολίνο

14:22 15/4/2016 - Πηγή: iPop

Στο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωζώνη εστίασε σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο Γερμανός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο οποίος εξέφρασε την άποψη του ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας κατά τη συνάντηση που θα έχουν στο Ανόβερο η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ,

Μπαράκ Ομπάμα.

Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Κυβέρνησης τόνισε:

Το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για την ευρωπαϊκή κατάσταση και για την κατάσταση της Ευρωζώνης είναι πάντα μεγάλο, και για αυτό είναι πιθανό ότι και αυτό θα αποτελέσει θέμα συζήτησης -μαζί με τα θέματα που μας απασχολούν παγκοσμίως, στην εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, Συρία, το μεγάλο θέμα παγκόσμιου εμπορίου ΤΤΙΡ

Ενώ παράλληλα ο Στέφεν Ζάιμπερτ εξήγησε:

«Δεν θέλω να το προκαταλάβω, αλλά αυτά είναι κάποια κεντρικά σημεία τα οποία μπορεί κανείς να φανταστεί».

Παράλληλα βέβαια επισήμανε πως «υπάρχει ακόμα μια εβδομάδα μπροστά μας».

Τι ξέρουμε για τη συνάντηση Ομπάμα- Μέρκελ;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός Πρόεδρος θα επισκεφθεί την Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία στις 23 Απριλίου με κεντρικά θέματα της συζήτησης να είναι η οικονομική και η προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που έγινε από τον ανώτερο διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τον αναπληρωτή σύμβουλο ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μπεν Ρόουντς, η Αμερική θα τονίσει και πάλι την άποψή της ότι για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό πρόγραμμα απαιτείται και ελάφρυνση του χρέους.

Στόχος του Ομπάμα είναι να πείσει για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα που σηκώνει όλο το βάρος του προσφυγικού, ενώ παράλληλα έχει ν’ αντιμετωπίσει και την οικονομική κρίση.

Ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων είπε ακόμα:

«Θα ήθελα να προσθέσω μόνο ότι νομίζω ότι εμείς πιστεύουμε ότι η καγκελάριος Μέρκελ επέδειξε τολμηρό ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων, και ο Πρόεδρος θέλει να προσφέρει πολιτική στήριξη επειδή το έκανε αυτό, και στη συνέχεια να συνεργαστεί μαζί της για να βεβαιωθεί ότι το νέο σύστημα με την Τουρκία είναι αποτελεσματικό. Και εκείθα συζητήσουν την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σε συνεργασία με την Τουρκία για να αντιμετωπιστούν τα δίκτυα διακινητών, που είναι υπεύθυνα για τη ροή προσφύγων (προς την Ευρώπη και την Ελλάδα).

Νομίζω ότι θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε πως θα εργαστούμε με την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα επίσης έχει επωμιστεί ένα υπέρμετρο μερίδιο του βάρους για το προσφυγικό. Και πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα με την επεξεργασία και με τη φιλοξενία των προσφύγων που βρίσκονται εκεί. Επίσης να καταλήξουμε σε ένα βιώσιμο σχέδιο για την ελληνική οικονομία. Επίσης θα γίνει με την κ. Μέρκελ μια μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων σε μια ευρύτερη παγκόσμια βάση».

The post Έντονο το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την ευρωπαϊκή κατάσταση τονίζει το Βερολίνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα