Ένταση στο μπλόκο των αγροτών κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων- Δεν κάνουν βήμα πίσω

14:14 29/1/2017 - Πηγή: iPop

Μικρή ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο μπλόκο των αγροτών στην περιοχή όπου βρίσκεται κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Τα αίματα άναψαν όταν ένας αγρότης προσπάθησε με το τρακτέρ του να παρακάμψει τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο και να κατευθυνθεί προς τον κόμβο της Ειδομένης. Την ίδια στιγμή, οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και στόχο έχουν να δείξουν την αντίθεση

τους στα μέτρα της Κυβέρνησης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, και αναφερόμενος στο συμβάν υπογράμμισε «σπεύσαμε στο σημείο και ύστερα απο διαβουλεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις τελικά ο συνάδελφος δεν πήγε αυτόφωρο και με το τρακτέρ του επέστρεψε στο σημείο όπου είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι, δηλαδή 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1.000 μέτρα πριν τον κόμβο Ειδομένης, όπου θέλουμε να πάμε».

Θυμίζουμε, πως λίγο μετά τις 14.00 την Κυριακή αγρότες και κτηνοτρόφοι επισήμαναν, ότι επιθυμούν να προχωρήσουν για μια ώρα περίπου σε συμβολικό αποκλεισμό του σημείου, όπου και έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους από το Σάββατο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας επισημαίνοντας «για το γεγονός ότι δεν μας επιτρέπουν να πάμε στον κόμβο της Ειδομένης και να παραταχθούμε με τα τρακτέρ μας».

Να τονίσουμε, πως στο συγκεκριμένο σημείο αναμένονται μέσα στην ημέρα να βρεθούν στο σημείο αγρότες απο Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς. Την ίδια στιγμή, αγρότες από τη Χαλάστρα έφτασαν ήδη στα διόδια των Μαλγάρων, όπου από το Σάββατο στήθηκε μπλόκο και τη Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται, πως θα κατευθυνθούν κοντά στους Ευζώνους.

Κλειστή θα είναι το απόγευμα η εθνική οδός Πατρών- Κορίνθου.

Επίσης, οι αγρότες έκλεισαν το μεσημέρι της Κυριακής και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας, έξω απ’ τη Λάρισα, ενώ παράλληλα ότι από την Πέμπτη παραμένει κλειστό επ’ αόριστον το ρεύμα προς Αθήνα.

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους μένουν και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι αναμένεται να στήσουν δύο μπλόκα την Κυριακή, ένα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου και ένα στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστή και στα δύο ρεύματα η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης

The post Ένταση στο μπλόκο των αγροτών κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων- Δεν κάνουν βήμα πίσω appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα