Ένας πανεύκολος τρόπος να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις!

13:22 17/6/2017 - Πηγή: iPop

Αυτό το σχήμα που θα δεις παρακάτω ονομάζεται το τετράγωνο του Descartes, ενός απ’ τους πιο μεγάλους Γάλλους φιλόσοφους, μαθηματικούς κι επιστήμονες! Πρόκειται για μια απλή, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο για να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις.

Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι σε βοηθά να αναλύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα ή κατάσταση από διαφορετικές γωνίες απλά απαντώντας σε τέσσερις ερωτήσεις.

Ρίξε μια ματιά:

Τι θα συμβεί εάν γίνει αυτό; Δηλαδή τι θα κερδίσεις από αυτό.Τι θα συμβεί εάν αυτό ΔΕΝ γίνει; Θα παραμείνουν όλα ίδια; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του να μην το κάνεις;Τι ΔΕΝ θα συμβεί εάν αυτό γίνει; Τα μειονεκτήματα του να το κάνεις!Τι ΔΕΝ θα συμβεί εάν αυτό ΔΕΝ γίνει; Τα μειονεκτήματα του να μην το κάνεις! Πρόσεξε σ’ αυτή την απάντηση γιατί ο εγκέφαλός σου θα προσπαθήσει να αγνοήσει τη διπλή άρνηση και η απάντησή σου μπορεί να καταλήξει να είναι παρόμοια με την πρώτη. Μην αφήσεις να συμβεί αυτό!Γιατί είναι τόσο αποτελεσματική αυτή η μέθοδος;

Το θέμα είναι ότι όταν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση που απαιτεί από σένα να πάρεις μια δύσκολη απόφαση, κολλάς συχνά στο πρώτο σημείο: Τι θα συμβεί εάν γίνει αυτό;

Το τετράγωνο του Descartes μας επιτρέπει να εξετάσουμε το ίδιο πρόβλημα από τέσσερις διαφορετικές γωνίες, επιτρέποντάς μας έτσι να κάνουμε μια ισορροπημένη και συνειδητή επιλογή.

The post Ένας πανεύκολος τρόπος να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα