Εν αναμονή των δανειστών- Υπό φόβους η Ελλάδα

14:22 28/1/2016 - Πηγή: iPop

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα. Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αναβρασμό και οι φόβοι για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος ενισχύονται.

Την ώρα που το ΔΝΤ δεν κάνει πίσω στις απαιτήσεις του, οι δανειστές, πριν επιστρέψουν να δουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ζητούν από την Αθήνα

να λάβει άμεσα μέτρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβίσί, η επίσκεψη των δανειστών θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Όπως μάλιστα υπογράμμισε: «Στόχος είναι να ξεκινήσει επίσημα η πρώτη αξιολόγηση».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε από τις Βρυξέλλες:

Γίνεται ήδη εργασία από τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα ιδιαίτερα στα δύσκολα ζητήματα των δημοσιονομικών στόχων και στο συνταξιοδοτικό

Ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στις επόμενες ημέρες στην πρωτεύουσα της χώρας και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουν ξεκινήσει οι συνεχείς διαβουλεύσεις.

Ο κ. Μοσκοβισί παράλληλα εξήγησε:

Οι διαπραγματεύσεις θα αντιμετωπίσουν δύσκολα ζητήματα και θα χρειαστεί χρόνος, όμως ο στόχος μας είναι να τηρήσουμε το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα. Θα βρίσκομαι σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές. Συνάντησα σήμερα τον Ντέκλαν Κοστέλο και του έδωσα οδηγίες

Μέχρι στιγμής το Μαξίμου έχει αποφύγει να κάνει κάποιο σχόλιο αναφορικά με τις περικοπές που ζητά το ΔΝΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μόνο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή την Τρίτη, θέλησε να εμφανίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υποστηρικτή του ΔΝΤ και τόνισε πως οι απόψεις του ταυτίζονται με το Ταμείο.

Την Τετάρτη έσκασε σαν βόμβα δημοσίευμα το οποίο, επικαλούμενο στέλεχος του ΔΝΤ που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, κάνει λόγο πως το Ταμείο ζητάει κούρεμα έως 15% στις συντάξεις, δεν δέχεται την αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα το ελληνικό πρόγραμμα να κινδυνεύει.

Το δημοσίευμα της Huffington Post, δεν έχει σχολιαστεί μέχρι στιγμής από το ΔΝΤ, ωστόσο, έχει γίνει παραπομπή στις δηλώσεις του Ράις ότι το Ταμείο εξετάζει το νομοσχέδιο που έχει στείλει η ελληνική Κυβέρνηση.

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Εν αναμονή των δανειστών- Υπό φόβους η Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα