Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού- Πτώση της θερμοκρασίας και έντονα καιρικά φαινόμενα

12:56 6/2/2017 - Πηγή: iPop

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε την Δευτέρας η ΕΜΥ. Σ΄αυτό επισημαίνεται, ότι τις επόμενες ώρες έως και την Τετάρτη, έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν τη χώρα ενώ ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη και βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τη χώρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη δυτική ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη συνέχεια

και έως τα μεσάνυχτα θα επεκταθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Στα πελάγη τονίζουμε, ότι οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Από το πρωί της Τρίτης αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, έως αργά το απόγευμα της Τρίτης, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά και στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο.

Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να δείχνει από 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου λιγότερο.

Πιο έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη όπου αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και το Αιγαίο. Σημειώνεται ότι καταιγίδες θα σημειωθούν στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Από το απόγευμα της Τετάρτης σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν.

The post Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού- Πτώση της θερμοκρασίας και έντονα καιρικά φαινόμενα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα