Εκλέρ γεμιστά με σοκολάτα

12:02 22/7/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά:

Για τη ζύμη για «σου»

125 ml νερό125 ml γάλαΑλάτι1/2 κγ ζάχαρη100 γρ. βούτυρο150 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο5 αυγά1 αυγό (για το άλειμμα)

Για την κρέμα σοκολάτας της γέμισης

500 ml γάλαΚρόκοι από 3 αυγά40 γρ. ζάχαρη40 γρ. κορν φλάουρ20 γρ. κακάο σε σκόνηΓια την γκανάς σοκολάτας110 γρ. κουβερτούρα 55%110 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το γλάσο

250 γρ. ζάχαρη250 γρ. κρέμα γάλακτος250 γρ. κουβερτούρα 55%Εκτέλεση:

Για τη ζύμη «σου»:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το γάλα, ελάχιστο αλάτι, τη ζάχαρη και

το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ομοιογενείς μάζα!

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και τα προσθέτω στο μείγμα που έφτιαξα νωρίτερα. Αφού ανακατέψουμε καλά ώστε να ομοιογενοποιηθεί ξανά το μείγμα το αφήνουμε να κρυώσει!

Μόλις κρυώσει βάζω το μείγμα σ ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Σ ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και φτιάχνουμε με το κορνέ 15 μακρόστενα κομμάτια ζύμης μήκους 14 εκ., σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί φουσκώνουν. Με ένα πινελάκι τα αλείφουμε με το επιπλέον αυγό. Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα!

Για τη γκανάς σοκολάτας:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σπασμένη κουβερτούρα.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και την β΄ζουεμ στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει ένα μείγμα λείο και βελούδινο.

Για την κρέμα σοκολάτας της γέμισης:

Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να πάρει βράση. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σταδιακά και σε μικρές δόσεις μια μικρή ποσότητα από το καυτό γάλα (περίπου 1/2 φλιτζάνι), χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο. Ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο με το υπόλοιπο γάλα, μέσα στο κατσαρολάκι, εκτός φωτιάς. Εκεί ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων, και βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για μερικά λεπτά, μέχρι η κρέμα να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 200 γρ. από την γκανάς σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην σχηματιστεί πέτσα. Αφήνουμε την κρέμα σοκολάτας να κρυώσει εντελώς.

Για το γέμισμα των εκλέρ:

Γεμίζουμε το κορνέ με την κρέμα σοκολάτας. Από τις τρυπούλες γεμίζουμε τα εκλέρ με την κρέμα σοκολάτας. Αφήνουμε τα εκλέρ κατά μέρος.

Για το γλάσο:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει καραμέλα με καστανό χρώμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσουμε να πάρει βράση. Τη ρίχνουμε σιγά-σιγά στην καραμέλα και ενοποιούμε τα δύο υλικά ανακατεύοντας τα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα λείο.

Πιάνουμε τα εκλέρ από την κάτω πλευρά τους, και ακουμπάμε την επιφάνειά τους στο γλάσο. Τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα, με τη γλασαρισμένη πλευρά τους προς τα πάνω, μέχρι το γλάσο να στεγνώσει.

Τώρα τα εκλέρ είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

The post Εκλέρ γεμιστά με σοκολάτα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα