Εκεί που συναντιέται το ταλέντο με το πάθος και την αποστολή! Με απλά λόγια, πώς να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα;

20:44 22/3/2022 - Πηγή: iPop

Πώς να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα; Πόσες πολλές φορές δεν μας έχει πάρει ο χρόνος κάνοντας αυτό που αγαπάμε περισσότερο στο κόσμο και δεν έχουμε καταλάβει πώς έφυγε η ώρα. Πόσες φορές δεν έχουμε πει: «Με μεγάλη μου χαρά θα έκανα χορό, πλέξιμο, κατασκευή χειροτεχνιών ακόμα και δωρεάν». Γιατί αυτό είναι το πάθος μου. Σκέψου τώρα το απίστευτο σενάριο να έρθει ένας άνθρωπος και να σε πληρώσει για να κάνεις αυτό ακριβώς, να κάνεις αυτό που αγαπάς. Σκέψου πόσο χαρούμενη θα ήταν η κάθε μέρα θα ερχόταν, μια μέρα με σκοπό, πάθος αγάπη και διάθεση για δημιουργία. Αν ξύπνησες σήμερα σε αυτή τη μέρα,

να θυμάσαι πόσο τυχερός είσαι! Αν ψάχνεις τον τρόπο να το κάνεις να ξέρεις ότι είναι πιθανό να γίνει και αν δεσμευτείς σε αυτό θα το καταφέρεις.

Freepik Πώς να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα;

Έχεις κάποιο χόμπι; Πώς σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο, τι είναι αυτό που σε παθιάζει και δεν μπορείς να σταματήσεις να μιλάς γι’ αυτό; Έχεις κάποιο ταλέντο; Πολλοί άνθρωποι λένε ότι δεν έχουν γεννηθεί με κάποιο ταλέντο.

Διαφωνώ. Για μερικούς ανθρώπους είναι ευδιάκριτα τα ταλέντα τους, ενώ για κάποιους άλλους λιγότερο φανερά. Όμως και πάλι έχουν. Ίσως χρειάζεται να ψάξεις και να δοκιμάσεις περισσότερα πράγματα μέχρι να τα ανακαλύψεις. Αν πάλι δεν τα ανακαλύψεις, δεν θα τα βρεις ποτέ και εκείνα ίσως σβήσουν.

Τελικά πόση σημασία έχουν οι σπουδές και πότε έχουν πραγματική ουσία

Διάλεξε ένα επάγγελμα που σου αρέσει και δεν θα ξαναχρειαστεί να δουλέψεις στη ζωή σου.

ΚομφούκιοςΕδώ μιλάμε για την επιβίωση

Πολύ εύλογα ίσως πεις: «Πώς θα ζήσω αν περιμένω να βρω τη δουλειά που θα συνδυάζει το πάθος και το ταλέντο»; Μπορεί να μην υπάρχει ή να μην μπορώ σήμερα να εργαστώ εκεί. Φυσικά δεν θα σε προτρέψω ποτέ να αφήσεις τη σίγουρη δουλειά σου για να κυνηγήσεις το πάθος σου. Δεν θα έβγαζε νόημα να μην είχες χρήματα να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου και να άφηνες το μόνο έσοδο που είχες.

Από τη άλλη, στον ελεύθερο χρόνο σου αφιερώνεις την ενέργεια και τη δημιουργικότητά σου στο χόμπι σου, ξεσκάς, δεν σκέφτεσαι, αδειάζει το μυαλό σου από τα καθημερινά σου. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα και αυτό είναι που το κάνει μοναδικό. Το κάνεις για σένα. Έλα όμως που όσο περισσότερο χρόνο δώσεις σε αυτό, τόσο πιο πολλούς καρπούς σου δίνει πίσω.

Σου δίνει εξέλιξη, δημιουργικότητα και αποτελέσματα. Και είναι μοναδικό για σένα γιατί έχεις αφιερώσει τον χρόνο σου, το πιο πολύτιμο πράγμα που έχεις μαζί με την υγειά σου. Και καθώς γίνεσαι καλύτερος σε αυτό, μια μέρα το βλέπει και κάποιος άλλος.

Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου; 7 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να τον ανακαλύψεις

Κάποιοι το κάνουν

Με ρωτάνε φίλοι μου πώς κατάφερα να κάνω το χόμπι δουλειά μου σήμερα και η απάντηση είναι πολύ απλή. Γιατί έδωσα χρόνο σε αυτό μου άρεσε και ενέργεια και δούλεψα πάρα πολλές ώρες χωρίς να περιμένω πληρωμή. Από το 2013 έγραφα στο προσωπικό μου blog από το οποίο δεν με πλήρωνε κανείς. Δηλαδή δεν έγραφα για να πληρωθώ, αλλά γιατί μου άρεσε πολύ.

Δεν ξέρω αν είχα ταλέντο ή αν μπορούν όλοι να γράψουν, εγώ το βιώνω σαν κάτι που μου βγαίνει πλέον έμφυτο και χωρίς πίεση. Ωστόσο, δεν ήταν έτσι από την πρώτη μέρα. Έχω γράψει άπειρα άρθρα, άπειρες αναρτήσεις για ατέλειωτες ώρες και έχω βιώσει μεγάλες απογοητεύσεις και φορές που ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω! Και όμως πάντα γυρνούσα. Και κάθε φορά που γυρνούσα κάτι νέο μάθαινα από αυτές τις απογοητεύσεις.

Το χόμπι, λοιπόν, έχει μέσα του επένδυση χρόνου και οικονομικών πόρων. Όταν όλα τα δωρεάν εργαλεία τελειώσουν και από την έρευνά σου δεις ότι πρέπει να μάθεις και άλλα ,πληρώνεις και εκπαιδεύεσαι περαιτέρω και μαθαίνεις και διψάς κάθε μέρα και περισσότερο. Διψάς για γνώση.

Και ξαφνικά έρχεται κάτι μπροστά σου που έχει φορέσει τα ρούχα της ευκαιρίας και πρέπει εσύ να μαντέψεις ότι αυτό θα μπορούσε να μοιάζει με μια ευκαιρία και να την αρπάξεις. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, κανείς δεν θα σου χτυπήσει την πόρτα και θα σου πει σε θέλω, έλα! Πρέπει να κυνηγήσεις και εσύ πίσω τα όνειρά σου.

Και εδώ θα πρέπει βέβαια να τονιστεί και το κομμάτι της εξωστρέφειας. Είναι κάτι που ίσως καταλαβαίνεις και εσύ, ότι δηλαδή, πρέπει να έχεις παρουσία στα social media πάνω στη δουλειά σου για να δείξεις ποιος είσαι και τι κάνεις.

Αυτή είναι η δική μου εμπειρία, εσύ μπορεί να αγαπάς τη δημιουργία κοσμημάτων ή πλεκτών, τον χορό, τη ζωγραφική τη μουσική, τα αθλήματα, ή ό,τι άλλο, βρες χρόνο να αφιερώσεις εκεί την ενέργειά σου, γίνε κάθε μέρα καλύτερος από χθες και τέλος κάνε την εμφάνισή σου ώστε να σε δουν αυτοί που πρέπει να σε δουν. Έχε τα μάτια ανοιχτά και περίμενε για μια ευκαιρία ή δημιούργησέ την εσύ. Και μη σκεφτείς τα χρήματα, το ξέρεις άλλωστε ότι η πληρωμή μας είναι να κάνουμε αυτό που αγαπάμε για την πρώτη αυτή φάση τουλάχιστον, σε λίγο θα έρθει και η πληρωμή.

Ποιο είναι το συστατικό που έχουν εκείνοι που γίνονται περιζήτητοι στις δουλειές; Τι χρειάζεται να κάνεις για να ξεχωρίσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εκεί που συναντιέται το ταλέντο με το πάθος και την αποστολή! Με απλά λόγια, πώς να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα