Είναι επίσημο: Από 25 Μαΐου ελεύθερες οι μετακινήσεις στα νησιά

09:42 20/5/2020 - Πηγή: iPop

Από 25 Μαΐου θα είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις στα νησιά, όπως ανακοινώθηκε επίσημα απ’ τον Νίκο Χαρδαλιά. Όσα θέλεις να ξέρεις.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε την ανακοίνωση για την ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, το δεύτερο κύμα άρσης των μέτρων προχωρά ομαλά και σταθερά, με πολύ περιορισμένα προβλήματα, ανακοινώνοντας τις ελεύθερες μετακινήσεις στα νησιά την ίδια μέρα όπου θα ανοίξει και η εστίαση.

Από

τις 25 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά

Σημειώνεται πως απ’ τις 18 Μαΐου επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς και οι μετακινήσεις από και προς την Κρήτη και την Εύβοια. Η μετακίνηση προς τα άλλα νησιά θα επιτραπεί από τις 25 Μαΐου, εφόσον συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα.

Μετακινήσεις στα νησιά: Οι κανόνες

Oι επιβάτες των πλοίων που θα κάνουν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, θα πρέπει πριν από την επιβίβαση τους στο πλοίο να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού.

Ανάλογο ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρώνουν αντίστοιχα τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος, των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδος – Ιταλίας).

Όταν γίνουν ελεύθερες οι μετακινήσεις στα νησιά, τα ερωτηματολόγια αυτά θα τα προμηθεύονται είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση. Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων(GDPR).

Οι επιβάτες της ακτοπλοΐας καλούνται να βρίσκονται στο πλοίο τουλάχιστον μια (1) ώρα νωρίτερα από την ώρα της αναχώρησής του, ώστε να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού με τρένο, ΚΤΕΛ και αεροπλάνα; | Τα νέα κρούσματα του ιού

Photo: Unsplash/Alex Korolkoff

Το άρθρο Είναι επίσημο: Από 25 Μαΐου ελεύθερες οι μετακινήσεις στα νησιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα