Είμαι 40 και θέλω να φύγω από τη δουλειά: Όλα τα τιπς που χρειάζεσαι για να το κάνεις σωστά!

19:41 20/12/2021 - Πηγή: iPop

Η ιστορία ξεκινάει από παλιά, 20 και πλέον χρόνια πριν, όταν στα δεκαοκτώ μας χρόνια καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον μας. Το επάγγελμα που θα διαλέξουμε είναι αυτό που θα μας συντροφεύσει για πολλά χρόνια της ζωής μας. Περνάμε το 1/3 της ζωής μας δουλεύοντας. Τι γίνεται όμως όταν η απόφαση που πήραμε στα δεκαοκτώ δεν μας αντιπροσωπεύει πια; Είμαι 40 και θέλω να αλλάξω επάγγελμα, αυτή είναι μια συνειδητή απόφαση μετά από μια καθημερινότητα που δεν με καλύπτει πια. Αν θέλω μπορώ να αλλάξω επάγγελμα στα 40 αρκεί να είμαι αποφασισμένος

ότι θα το κάνω και αρκεί να έχω υπολογίσει όλες τις παραμέτρους.

5 βήματα για μια επιτυχημένη αλλαγή καριέρας μετά τα 40

Είμαι 40 και θέλω να αλλάξω επάγγελμα

Μια ξεκάθαρη δήλωση που κρύβει μέσα της μια επιθυμία. Το αν θα την ολοκληρώσεις εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσένα. Γενικά έχουμε ένα θέμα με τις ηλικίες. Κολλάμε στα νούμερα θεωρώντας ότι αυτά μας καθορίζουν. Θεωρώντας ότι τα 40 είναι η αρχή της κατηφόρας. Δεν είναι καθόλου έτσι. Αν αυτή η βαθιά ριζωμένη πεποίθηση με κάποιον τρόπο σπάσει και δεν το πιστεύεις πια αλλά την ηλικία σου την θεωρείς ένα νούμερο μόνο και φυσικά πείρα που έχεις πάρει από όλα αυτά τα χρόνια που κατοικείς στον πλανήτη, τότε φυσικά θα δεις τη ζωή με άλλο μάτι.

Είμαι 40! Και άλλαξα εντελώς καριέρα στα 40, το έκανα και είμαι ευτυχισμένη. Στα 18 σπούδασα κάτι που δεν μου άρεσε κυρίως επειδή είχα ένα δυσλειτουργικό πιστεύω για την εκπαίδευση και τη μόρφωση. Ευτυχώς έφτασα εδώ που έφτασα για να καταλάβω τι σημαίνει μόρφωση. Και ότι τα πτυχία και τα χαρτιά δεν σημαίνουν μόρφωση από μόνα τους.

PexelsΗ δουλειά είναι γιορτή

Αν έρχεται Δευτέρα και σιχτιρίζεις που θα σηκωθείς να πας να δουλέψεις είσαι σε λάθος δουλειά. Κάποτε έκλαιγα όλη την Κυριακή γιατί θα έρθει η Δευτέρα και θα πάω στη δουλειά. Σήμερα απολαμβάνω την Κυριακή που ξεκουράζομαι και περνώ χρόνο με τους αγαπημένους μου, αλλά χαίρομαι όταν πηγαίνω στη δουλειά μου λες και πάω σε γιορτή. Δεν φταίει η Δευτέρα, φταίει η δουλειά. Φταίει που έκανα κάτι που δεν μου άρεσε, που δεν μου επέτρεπε να ανθίσω και ξέρεις αυτό είναι μεγάλο βάσανο για έναν άνθρωπο.

Μήπως τελικά δεν σου φταίει η Δευτέρα; Τι αλλαγές χρειάζεται να κάνεις για να αρχίσεις να τη βλέπεις αλλιώς;

Αν όμως δεν βιώσεις όλα αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα, δεν θα πάρεις ποτέ το θάρρος και τη δύναμη για να περάσεις στο επόμενο στάδιο! Ο πόνος που θα προκαλέσει σε εσένα η παραμονή σε μια λάθος εργασία, θα δίνει το μήνυμα στον εγκέφαλό σου να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να φύγεις και να πας εκεί που θα δεν προκαλείται πια «πόνος» αλλά απόλαυση.

Πώς θα βρω την κατάλληλη δουλειά;

Θυμάσαι κάποτε που ψάχναμε στις αγγελίες; Ξέχνα το αυτό. Δεν θα πας εκεί που ζητούν κάτι συγκεκριμένο. Δεν θα προσαρμόσεις εσύ τα θέλω σου σε ό,τι υπάρχει διαθέσιμο αν δεν είναι αυτό που σε εκφράζει. Ας υποθέσουμε ότι έχεις σπουδάσει καθηγητής φιλολογικών και σήμερα εργάζεσαι σε ένα φροντιστήριο ή κάνεις ιδιαίτερα. Οι συνθήκες όμως δεν σου αρέσουν. Παράλληλα όμως τον ελεύθερό σου χρόνο, γράφεις σε blog κάνοντας κριτικές για λογοτεχνικά βιβλία. Όταν γράφεις στο blog σου, που είναι το χόμπι σου και το κάνεις με όλη σου τη χαρά και την αγάπη, περνάς πολύ ωραία και απολαμβάνεις τις ώρες που διαθέτεις σε αυτό.

Αφού έχεις περάσει αρκετές ώρες εργασίας στο blog σου, έχεις αποκτήσει ευχέρεια στη συγγραφή ή στις πωλήσεις, ή στο networking. Έχεις δηλαδή εμπλουτίσει το βιογραφικό σου με skills που κάποιοι εκεί έξω πληρώνουν για να λάβουν στην εταιρεία τους. Και να πώς πληρώνεσαι κάνοντας το πάθος σου δουλειά. Και περνάς το 1/3 της ζωής σου κάνοντας αυτό που αγαπάς, όσο απαιτητικό και αν είναι. Και πώς θα τη βρεις τη δουλειά;

Social Media

Τα Social Media είναι το καλύτερο εργαλείο για να κάνεις γνωστό στους ανθρώπους τι κάνεις και ποιος είσαι; Εκτός από το πού πήγες διακοπές και τα επιτεύγματα των παιδιών σου ή τα ωραία πιάτα που έφαγες μπορείς να μοιραστείς το πάθος σου και αυτό για το οποίο είσαι μοναδικός.

Βρες το κοινό σου και σε ποιον απευθύνεσαι! Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι απευθύνεσαι σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων η οποία θέλει να πάρει αξία από αυτό που έχεις να δώσεις εσύ! Και δεν χρειάζεται να ψάχνεις «ψύλλους στα άχυρα», υπάρχουν εργαλεία και επαγγελματίες που μπορούν να βρεις το κοινό σου και να τους κάνεις ξεκάθαρη την παρουσία σου.

Φτιάξε LinkedIn και γράψε όλη την εργασιακή σου εμπειρία, τις ικανότητες και τις εκπαιδεύσεις. Ακόμα και τις εργασίες που είναι άσχετες με αυτό που κάνεις σήμερα, το ότι δούλεψες στην πώληση είναι ένα σπουδαίο μάθημα που σε συντροφεύει σε όλη σου τη ζωή, μην το αφαιρείς από το βιογραφικό σου γιατί σε υπονομεύεις.

Τι είναι αυτό που ξέρεις πολύ καλά και θα δώσει αξία στους άλλους; Βρες το και γίνε πολύτιμος!

Βγάλε την ηλικία έξω από τη συζήτηση

Όταν πας να κάνεις τον σχεδιασμό για το επόμενο βήμα της ζωής σου, μην βάλεις καθόλου στο τραπέζι το θέμα ηλικία. Αν πιστεύεις ότι η ηλικία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα τότε ναι θα είναι και θα το φοράς στο κεφάλι σου σαν καπέλο, όπου πηγαίνεις. Θα το προβάλεις σε όλους γύρω σου και θα το νιώθουν και εκείνοι ότι έχεις τις επιφυλάξεις σου. Είμαι 40 και θέλω να αλλάξω επάγγελμα και μπορώ να αλλάξω και μου αξίζει να θέλω τα καλύτερα για εμένα και να βελτιώσω ότι χρειάζεται βελτίωση στη ζωή μου. Ό,τι και αν διαλέξεις, καλή επιτυχία! Μπορείς, πίστεψέ το!

Υ.Γ: Μην αφήσεις την δουλειά που έχεις σήμερα αν πρώτα δεν βρεις τους πόρους για να κάνεις την μετάβαση στο επόμενο βήμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είμαι 40 και θέλω να φύγω από τη δουλειά: Όλα τα τιπς που χρειάζεσαι για να το κάνεις σωστά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα