Έφυγε από την ζωή ο Ουμπέρτο Έκο

03:19 20/2/2016 - Πηγή: iPop

Έφυγε από την ζωή στα 84 του χρόνια ο Ιταλός συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα ο αγαπημένος συγγραφέας απεβίωσε στις 21:30 (22:30 ώρα Ελλάδος) στην οικία του.

Το θλιβερό γεγονός επιβεβαίωσε και το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο συγγραφέας, φιλόσοφος, κριτικός λογοτεχνίας και δοκιμιογράφος, που έγινε γνωστός μέσα από το πρώτο του μυθιστόρημα «Το Όνομα του Ρόδου», έπασχε από καρκίνο.

Italian writer and philosopher Umberto Eco, best known for his

1980s novel The Name of the Rose, dies aged 84 https://t.co/f9iypWwwXd

BBC Breaking News (@BBCBreaking) February 20, 2016

#UPDATE Italian writer Umberto Eco dies aged 84, Italian media say, quoting his family https://t.co/xz5ol4jxcR pic.twitter.com/B9U6Xr11oV

AFP news agency (@AFP) February 20, 2016

Γεννημένος το 1932, ο Ουμπέρτο Έκο ήταν ένα από τα πιο σεβαστά λογοτεχνικά ονόματα.

Μερικά από τα έργα του είναι «Το Όνομα του Ρόδου», «Το Νησί της Προηγούμενης Μέρας», «Το εκκρεμές του Φουκώ», «Το Μπαουντολίνο», «Το Κοιμητήριο της Πράγας», ενώ το τελευταίο του βιβλίο ήταν το 2015 με τίτλο «Το φύλλο μηδέν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το σπουδαίο του ακαδημαϊκό του έργο θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς σημειωτιστές.

Μπορεί ο ίδιος να έφυγε, όμως το σίγουρο είναι ότι τα έργα του να διαβάζονται για πολλές γενιές ακόμα και θα αποτελούν έμπνευση για μεταγενέστερους συγγραφείς.

Δύο μήνες και είκοσι μέρες μετράει το 2016. Δύο μήνες και είκοσι μέρες κατά τις οποίες διάσημοι αλλά και καθημερινοί άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους. David Bowie, Alan Rickman, Lemmy,Rene Angelil, Black και μόλις πριν δύο μέρες ο Παντελής Παντελίδης.

Ανάμεσα σ’ αυτούς καθημερινά χάνουν την ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι από ασθένειες, τρομοκρατικές επιθέσεις, δυστυχήματα, ακραία καιρικά φαινόμενα, σεισμούς…

Ας ελπίσουμε το 2016 να μην μας πάρει άλλες ψυχές…

The post Έφυγε από την ζωή ο Ουμπέρτο Έκο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα