Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Φυσσούν

15:52 5/12/2016 - Πηγή: iPop

Σε ηλικία 84 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φυσσούν την Δευτέρα.

O Πέτρος Φυσσούν είχε γεννηθεί στις 5 Οκτωβρίου 1933 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954.

Μέχρι το 1956 είχε συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου. Από το 1976 έως το 1978 πρωταγωνίστησε στο Κρατικό Θέατρο

Βορείου Ελλάδος και στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση.

Σημειώνεται, ότι ο ηθοποιός είχε επίσης συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (1965), Μόσχας και τότε Λένιγκραντ (1966), Αθηνών, Φιλίππων αλλά και στα Επιδαύρια.

Επίσης, τιμήθηκε με πολλά βραβεία, όπως ήταν αυτό του α’ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου το 1963 και το 1964, αλλά και με α’ βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975.

Στις εκλογές του 2012, ο Πέτρος Φυσσούν σημειώνεται, ότι ίδρυσε το κόμμα «Κοινωνία- Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ».

Η ανακοίνωση της Υπουργού Πολιτισμού:

Τη θλίψη της για το θάνατο του Πέτρου Φυσσούν εκφράζει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, μέσω ανακοίνωσης της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον χαμό του Πέτρου Φυσσούν ενός ηθοποιού που υπηρέτησε τη υποκριτική σε όλα τα είδη και σε όλες του τις εκδοχές για πολλές δεκαετίες.

Ο Πέτρος Φυσσούν, ηθοποιός πολυβραβευμένος, με πολλούς ρόλους τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και με συμμετοχές σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, ανήκει σε μια εμβληματική γενιά ηθοποιών που εμπλούτισε την υποκριτική τέχνη.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του και τους οικείους του».

The post Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Φυσσούν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα