Έχεις ξενερώσει μαζί του; Ίσως τον απατάς στα όνειρά σου!

07:31 11/4/2014 - Πηγή: iPop

Ξύπνησες λίγο στραβωμένος/η με το έτερον ήμισυ; Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο σε εκνευρίζει και μόνο που τον/την βλέπεις; Ε, μην τα βάζεις με τον άνθρωπο, τα όνειρά σου θα φταίνε!

Έρευνα επιστημόνων από την Μεγάλη Βρετανία και την Αμερική, κατέληξε ότι το περιεχόμενο των ονείρων σου επηρεάζει τις σχέσεις της πραγματικής ζωής, προκαλώντας σκέψεις και αμφιβολίες την επόμενη μέρα.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 61 άνδρες και γυναίκες να γράψουν λεπτομέρειες για τα όνειρά τους με το που ξυπνούσαν. Οι εθελοντές,

οι οποίοι όλοι βρίσκονταν σε σχέση, συμπλήρωσαν επίσης προσωπικά ερωτηματολόγια και λεπτομέρειες για την ημέρα τους. Συνολικά αναλύθηκαν 942 όνειρα και το 87% των συμμετεχόντων ονειρεύτηκε το/τη σύντροφό τους τουλάχιστον μία φορά. Όταν οι ερωτηθέντες ζήλευαν στο όνειρο το/τη σύντροφό τους, έτειναν να έχουν περισσότερα προβλήματα και τσακωμούς την επόμενη μέρα. Επίσης, όταν ο εθελοντής διέπραττε μοιχεία στον ύπνο του, ήταν πιο συγκρατημένος και ψυχρός τις επόμενες μέρες απέναντι στο άλλο του μισό. Πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι εμπειρίες που είχαν τα άτομα πριν τον ύπνο δεν έμοιαζαν να σχετίζονται με το επίμαχο όνειρο.

Οι επιστήμονες, πάντως, για να γλυκάνουν το χάπι, τόνισαν ότι η αλλαγή διαθέσεων μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι οι συμμετέχοντες μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτούν την επιρροή που έχει το όνειρο στην καθημερινότητά τους.

The post Έχεις ξενερώσει μαζί του; Ίσως τον απατάς στα όνειρά σου! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα