Έχεις παπαγάλο; Με αυτά τα tips θα του μάθεις να μιλάει στο πι και φι!

16:30 13/6/2021 - Πηγή: iPop

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα, όμορφα και έξυπνα κατοικίδια είναι οι παπαγάλοι. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του να έχεις στην κατοχή σου έναν παπαγάλο είναι ότι έχεις ένα πουλί που μπορεί να μιλήσει. Δεδομένου ότι όλοι οι παπαγάλοι έχουν την ικανότητα για να μάθουν την ανθρώπινη ομιλία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην διδάξεις στο κατοικίδιο ζώο σου λίγες λέξεις. Το πόσο καλά θα μιλήσει το πουλί σου βέβαια εξαρτάται από τη φυλή και το μεμονωμένο πουλί. Αν θες να μάθεις στον παπαγάλο σου να μιλάει τότε τα

παρακάτω tips είναι όλα όσα χρειάζεσαι!

Πώς να μάθεις στον παπαγάλο σου να μιλάειΠάρε το σωστό πουλί

Εάν είσαι σίγουρος ότι θα ήθελες έναν παπαγάλο που να μιλάει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς να αποκτήσεις ένα είδος που είναι γνωστό ότι μιλάει. Όλοι οι παπαγάλοι μπορούν να μιμούνται τους ανθρώπινους ήχους, αλλά μερικοί είναι πολύ καλύτεροι από άλλους. Για παράδειγμα, το καλύτερο πουλί για ομιλία είναι ο Γκρίζος Παπαγάλος του Κονγκό. συνεπώς το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι μία έρευνα για τα μεμονωμένα είδη που υπάρχουν προτού επιλέξεις τον παπαγάλο σου.

Ξεκίνα με λέξεις φαγητού

Ο παπαγάλος σου είναι πιο πιθανό να ανταποκριθεί και να επαναλάβει λέξεις που σχετίζονται με τις αγαπημένες του λιχουδιές. Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα αγαπημένο φαγητό, όπως ξηρούς καρπούς ή μπανάνες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να λες τη λέξη κάθε φορά που θα του προσφέρεις το φαγητό. Όταν διδάσκεις λέξεις που ο παπαγάλος σου μπορεί να χρησιμοποιήσει για να πάρει συγκεκριμένες λιχουδιές, είναι πιο πιθανό να μάθει τη λέξη και να τη χρησιμοποιήσει.

Μίλα του με ενθουσιασμό

Συχνά μπορεί να έχεις παρακολουθήσει παπαγάλους να επαναλαμβάνουν “κακές λέξεις” και πιθανότατα έχεις αναρωτηθεί για το πως τις έμαθε. Η πραγματικότητα είναι ότι όση περισσότερη έμφαση δώσεις σε μία λέξη τόσο πιο εύκολα θα τη μάθει ο παπαγάλος σου! Συνεπώς αρκεί να πεις τις λέξεις που θέλεις το κατοικίδιό σου να μάθει δυνατά και με ανυπομονησία. Ο παπαγάλος σου θα είναι πολύ πιο πιθανό να πάρει συναρπαστικές λέξεις και φράσεις με αυτόν τον τρόπο.

Επιβράβευσε οτιδήποτε ακούγεται όπως η λέξη που του μαθαίνεις

Εάν το κατοικίδιο ζώο σου λέει κάτι που ακούγεται περίπου όπως η λέξη που θέλεις να μάθει, αντάμειψέ το. Θα πρέπει επίσης να επαναλάβεις τη λέξη, έτσι ώστε ο παπαγάλος σου να μπορεί να μιλήσει πιο καθαρά την επόμενη φορά. Με συνεχείς ανταμοιβές, θα παρατηρήσεις ότι το παπαγαλάκι σου θα μιλήσει καλύτερα και θα αυξήσει το λεξιλόγιό του πολύ γρήγορα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έχεις παπαγάλο; Με αυτά τα tips θα του μάθεις να μιλάει στο πι και φι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα