Διαβεβαιώσεις δια στόματος Σταθάκη: Μηδενίζονται οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες

14:45 30/5/2016 - Πηγή: iPop

Μια από τις θετικές, όπως τόνισε, συνέπειες της συμφωνίας παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης ο οποίος μίλησε στην έναρξη του φόρουμ «Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη στην Ελλάδα». Όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός τους επόμενους μήνες θα μηδενιστούν οι οφειλές του Δημοσίου προς του ιδιώτες.

Ο Υπουργός Οικονομίας μίλησε για την αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου την οποία χαρακτήρισε ως μια από τις θετικές συνέπειες της συμφωνίας με τους Θεσμούς.

Επίσης τόνισε:

Με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης κλείνει ένας κύκλος που ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι

από την κυβέρνηση, και μετά από μία οκταετία πρωτοφανούς ύφεσης η ελληνική οικονομία αν και βαθιά πληγωμένη μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης

Και συμπλήρωσε: Το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται τροχιά θετικής ανάκαμψης με ένα σύνολο οικονομικών μέτρων, τα οποία προσδιόρισε ως εξής:

«Με τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ θα περάσουν φέτος στην πραγματική οικονομία 4 δισ. ευρώ και μαζί με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα φτάσουν στα 8 δισ. ευρώ, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους νέους επιστήμονες και την καινοτόμα επιχειρηματικότητα.

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που δίνει προτεραιότητα στο αγροδιατροφικό σύμπλεγμα και και τις επενδύσεις στους κλάδους Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Διαβεβαιώσεις δια στόματος Σταθάκη: Μηδενίζονται οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα