Διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος σύμφωνα με τον ESM

19:24 28/1/2017 - Πηγή: iPop

Λίγα 24ωρα μετά την διαρροή της έκθεσης του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, η οποία το χαρακτηρίζει ως «εξαιρετικά μη βιώσιμο», ο ESM επαναλαμβάνει την άποψη ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ESM υπογραμμίζει ότι το ελληνικό χρέος

είναι διαχειρίσμο, εάν εφαρμοστούν πλήρως οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν συμφωνηθεί

Δεν βλέπουμε κανένα λόγο για μια ανησυχητική αποτίμηση της κατάστασης του ελληνικού χρέους

Ο ESM απέφυγε να προχωρήσει σε σχόλια για την έκθεση του ΔΝΤ, ωστόσο, υπενθύμισε ότι έχει δώσει στην Ελλάδα δάνεια «εξαιρετικά ευνοϊκά μακροπρόθεσμα» , προσθέτοντας ότι μόλις έχει πάρει μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους της βραχυπρόθεσμα.

«Η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν για μια φιλόδοξη δημοσιονομική τροχιά στη διάρκεια του προγράμματος, που είναι αξιόπιστη», επισημαίνει ακόμα ο ESM.

Ο ESM, τέλος, υποστηρίζει πως η Ευρώπη έχει δεσμευτεί για βοήθεια προς την Ελλάδα με ελάφρυνση του χρέους ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος, εάν η Αθήνα υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Η Ευρώπη έχει σαφώς δεσμευθεί να υποστηρίξει την Ελλάδα με μια επιπλέον ελάφρυνση του χρέους, αν χρειαστεί μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018, υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα έχει υιοθετήσει όλες τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Tα δημοσιονομικά αποτελέσματα του της Ελλάδας το 2016 ήταν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν

Photo: Angelos Tzortzinis/Bloomberg via Getty Images

The post Διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος σύμφωνα με τον ESM appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα