Δεν σχολιάζει το ΔΝΤ εάν δεν δει τα νομοσχέδια

21:07 12/4/2016 - Πηγή: iPop

Μετά τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά τη συνέντευξη Τύπου για την πορεία των διαπραγματεύσεων ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα καταθέσει μέσα στο επόμενο διάστημα δύο νομοσχέδια, ένα για το φορολογικό κι ένα για το ασφαλιστικό, στέλεχος του ΔΝΤ είπε σε δημοσιογράφους ότι το Ταμείο δεν σχολιάζει, εάν δεν δει τα εν λόγω νομοσχέδια.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος του Ταμείου είπε:

Αν δεν δούμε τα νομοσχέδια δεν μπορούμε να

τα σχολιάσουμε

Ο Ε. Τσακαλώτος είπε νωρίτερα κατά τη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών:

Σεβόμαστε τις διαφορές των άλλων, ακούμε τις εκτιμήσεις τους για τα μέτρα αλλά διατηρούμε ως κυρίαρχη χώρα το δικαίωμα το πώς θα φτάσουμε στους στόχους τελικά να το αποφασίσουμε εμείς

Παράλληλα, πληροφορίες από κύκλους του ΔΝΤ κάνουν λόγο πως εάν κατατεθούν τα νομοσχέδια πριν την επίτευξη συμφωνίας, τότε θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης.

Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Στο προσχέδιο της έκθεσης του ΔΝΤ που επικαλείται το Reuters αναφέρεται ότι το ελληνικό χρέος είναι «εξαιρετικά μη βιώσιμο». Το ΔΝΤ φέρεται να ζητά από τους Ευρωπαίους ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Παρά τη γενναιόδωρη και με ευνοϊκούς όρους χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα και τα περαιτέρω μεταρρυθμιστικά σχέδια, η δυναμική του χρέους προβλέπεται να παραμείνει εξαιρετικά μη βιώσιμη».

The post Δεν σχολιάζει το ΔΝΤ εάν δεν δει τα νομοσχέδια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα