Δεν «κλείδωσε» η ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών | Οι συστάσεις του EWG

08:06 31/3/2017 - Πηγή: iPop

ΔενΘεσμών | «κλείδωσε» η ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (EWG) το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο, οι Βρυξέλλες εκτιμούν πως δεν πρόκειται για αδιέξοδο και προβλέπουν ότι οι επικεφαλής των δανειστών θα επιστρέψουν πολύ σύντομα στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Το EWG έκανε συστάσεις προκειμένου

να επιστρέψουν οι Θεσμοί στην Αθήνα, αφήνοντας στους άμεσα εμπλεκόμενους τον καθορισμό της ημερομηνίας. Συνεπώς, εναπόκειται στην Κυβέρνηση και τους ίδιους τους Θεσμούς πλέον η επιστροφή τους.

Ωστόσο, με το Eurogroup της 7ης Απριλίου να πλησιάζει, η επιστροφή των Θεσμών θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να μην χαθεί η ευκαιρία γα ανακοίνωση τεχνικής συμφωνίας στη συνεδρίαση στη Μάλτα.

Εάν υπάρξει μια κατ’ αρχήν συμφωνία μέχρι το Eurogroup, τότε οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ξεκινήσουν συζητήσεις με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος στην εαρινή Σύνοδο του Ταμείου στην Ουάσινγκτον. Οι εν λόγω συζητήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί με τη σειρά τους μέχρι το μεθεπόμενο Εurogroup της 22ας Μαΐου.

Εάν μέχρι τότε η Κυβέρνηση έχει υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα, τότε θα επιτευχθεί συνολική συμφωνία. Η συνολική συμφωνία θα περιλαμβάνει την δεύτερη αξιολόγηση, την εκταμίευση της δόσης, το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Κυβέρνηση και Θεσμοί εξακολουθούν να διαφωνούν για τις συντάξεις και τα δημοσιονομικά μέτρα. Η βασική διαφωνία είναι στην κατανομή των περικοπών τη διετία 2019-2020.

Η Κυβέρνηση ζητά το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών να γίνει το 2020, ενώ το ΔΝΤ επιμένει στο 2019.

The post Δεν «κλείδωσε» η ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών | Οι συστάσεις του EWG appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα