Δεν κάνουν πίσω οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί- Απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

16:05 6/4/2016 - Πηγή: iPop

Την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων γνωστοποίησαν οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί λίγες μόνο ώρες μετά το άνοιγμα του Taxisnet. Να σημειωθεί πως παράλληλα τόνισαν πως την Πέμπτη θα προχωρήσουν και σε αποκλεισμούς των εφοριών σ’ όλη τη χώρα.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη οι εκπρόσωποι τους τόνισαν πως δεν θα κάνουν βήμα πίσω και επισήμαναν πως συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους κατά «των προωθούμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του

70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές».

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε:

Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί – πολύ απλά – δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο

Ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Βασίλης Καμπάνης, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Συναδέλφους του «να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε».

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε. Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος σημείωσε:

Οι οικονομολόγοι – λογιστές φοροτεχνικοί – στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και περιλαμβάνει οδηγίες σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Σημείωση!

Σε πρώτη φάση η αποχή των λογιστών και των φοροτεχνικών αναμένεται να έχει διάρκεια έως και τις 18 Απριλίου. Τότε, θα γίνει και νέα συνεδρίαση για να παρθούν νέες αποφάσεις αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσουν.

The post Δεν κάνουν πίσω οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί- Απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα