Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι! Πώς να γίνω πιο ευέλικτος και να καταφέρω να ταιριάξω και εγώ στις ομάδες

20:47 21/9/2022 - Πηγή: iPop

Για ό,τι αρνητικό συμβαίνει στη ζωή μας, δεν φταίνε πάντα οι άλλοι. Σίγουρα και εκείνοι έχουν ένα μερίδιο, αλλά το μεγαλύτερο ανήκει σε εμάς. Για κάποιους ανθρώπους είναι ελκυστικό να έχουν τον ρόλο του θύματος. Του κατατρεγμένου, εκείνου που δεν χωρά στις παρέες, εκείνου που οι άλλοι νιώθουν κάπως περίεργα όταν είναι μαζί. Ναι το θύμα, όπως και να το κάνουμε έχει μια γοητεία ειδικά για εκείνους τους γεννημένους σωτήρες, ή του καλούς σαμαρείτες που προσελκύουν. Από την άλλη, αν βλέπεις ότι βρίσκεσαι σε ομάδες στις οποίες δεν μπορείς να κουμπώσεις με τίποτα, ίσως αυτό είναι ένα καμπανάκι που

θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου.

Πάρε απόφαση ότι δεν φταίνε πάντα οι άλλοι και άλλαξε τη ζωή σου

Το πρώτο δείγμα έρχεται στο σχολείο. Χτυπάει το κουδούνι και δεν είσαι μέσα στα πηγαδάκια που κάνουν οι συμμαθητές σου. Κάθεσαι στο θρανίο μόνη ή με όποιον περισσεύει. Δεν έχεις κανέναν κολλητό και κάθε φορά εύχεσαι να ξεκινήσεις κάνοντας μια νέα αρχή, μια νέα ζωή. Να πας, για παράδειγμα, στο λύκειο για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους.

Συνεχίζει το ίδιο μοτίβο. Μετά εύχεσαι να τελειώσει και αυτό γρήγορα για να περάσεις στο πανεπιστήμιο ώστε να βρεις πάλι μια ευκαιρία για νέες αρχές. Βλέπεις συνεχώς το ίδιο έργο σε όλη σου τη ζωή και όπου πρέπει να πας να συναναστραφείς με άλλους ανθρώπους.

Η κόλασή μου είναι οι άλλοι

Θες επικοινωνία, έχεις ανάγκη από επαφή αλλά για κάποιο λόγο οι άνθρωποι που είναι γύρω σου, δεν σε επιλέγουν για παρέα. Στο μόνο που φταις είναι ένα. Στο ό,τι δεν προσαρμόζεσαι με το περιβάλλον. Έχεις πολύ περιορισμένες εικόνες και από εκεί αντλείς μόνο έμπνευση.

Αγαπάς την συναναστροφή, λαχταράς την ανθρώπινη επαφή, όμως δεν ξέρεις με ποιον τρόπο πρέπει να το κάνεις. Θεωρείς ότι οι άλλοι φταίνε που δεν παραβλέπουν το θράσος σου, που δεν μπορούν να σε αφήσουν να μπεις μέσα στην ομάδα τους.

Είναι οι άνθρωποι που γκρινιάζουν ενεργειακά βαμπίρ;

PexelsΕίναι πιο απλό από όσο νομίζεις

Κανένας δεν θα μας κάνει παρέα, δεν θα μας πάρει τηλέφωνο, δεν θα ασχοληθεί μαζί μας, αν και εμείς δεν του δώσουμε με την ενέργειά μας και την καλή μας διάθεση και λίγο από το φως μας. Το ξέρω ότι έχεις φως μέσα σου, όλοι έχουμε, απλώς ίσως είσαι περισσότερο εσωστρεφής από όσο χρειάζεται, ή ίσως να περιμένεις από τους άλλους να κάνουν το πρώτο βήμα ώστε να νιώσεις ασφάλεια.

Ζήτα: Μάθε να ζητάς, να ρωτάς, να κάνεις ερωτήσεις. Αν υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που δεν μπορείς να κουμπώσεις, θα πρέπει να ρωτήσεις, να ανοιχτείς, να ζητήσεις, με ευγενικό τρόπο και όχι με θράσος. Όλοι οι άνθρωποι γύρω μας θέλουν να φανούν χρήσιμοι. Πάψε να είσαι ξερόλας. Αυτή η κατηγορία ανθρώπων συνήθως δεν είναι συμπαθείς στους άλλους. Άκουσε περισσότερο και μίλα λιγότερο. Άσε τους άλλους να μιλήσουν, άκου προσεκτικά τι έχουν να πουν και μετά πες αυτό που θες.Προσπάθησε να καταλάβεις εκτός της λεκτικής και την εξωλεκτική επικοινωνία με τους ανθρώπους. Οι περισσότεροι δείχνουν με τον τρόπο τους τα αισθήματά τους, δύσκολα θα πέσεις έξω.Πίστεψε στον εαυτό σου, χωρίς να ζητάς αποδείξεις αξίας. Αξίζεις ως άνθρωπος ούτως ή άλλως. Μην συγκρίνεσαι και μην ζηλεύεις τους άλλους ανθρώπους που κάνουν παρέα στην ομάδα αυτή.Βρες κάθε μέρα την ευκαιρία να μιλάς με ανθρώπους ακόμα και με αγνώστους. Ευκαιρίες θα σου δοθούν πολλές, ακόμα και στο φούρνο, στον καφέ, στα μέσα, στο βενζινάδικο, στον γείτονα. Πες μια καλημέρα και κάνε λίγο small talk με τους άλλους. Προς Θεού, μην πιάσεις κουβέντα για τον καιρό!Ζήτα τη βοήθεια κάποιου ειδικού αν μόνη σου δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Δεν είναι κακό να ζητήσεις βοήθεια και να βελτιώσεις αυτό το τόσο σημαντικό skill της επικοινωνίας με τους άλλους, θα σε βοηθήσει σε όλους τους τομείς της ζωής σου.Σήκωσε τα μάτια σου και κοίτα μέσα σου

Είναι και θέμα χημείας. Μη τα ρίχνουμε όλα στους άλλους. Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους. Ωστόσο αν δεις ότι πουθενά δεν ταίριαζες μέχρι εδώ που έφτασες, σημαίνει ότι μάλλον το θέμα ανήκει σε σένα και όχι στους άλλους. Γιατί όλοι με τον έναν ή με τόν άλλον τρόπο εξελίξαμε τα επικοινωνιακά μας skills γιατί προφανώς αναγκαστήκαμε κάποτε αλλιώς θα μέναμε μόνοι μας.

Όλοι οι άνθρωποι που βλέπεις που σήμερα έχουν κουμπώσει σε ομάδες και σε παρέες, μια μέρα ήταν και εκείνοι σαν το ψάρι έξω από το νερό, όπως είσαι εσύ σήμερα. Όμως βρήκαν τον τρόπο και βγήκαν από την ζώνη ασφαλείας τους ώστε να καταφέρουν να εξελιχθούν. Δοκίμασε και δες τι αποτελέσματα σου δίνουν οι δράσεις σου.

Να θυμάσαι ότι αν σήμερα δεν σου αρέσει αυτή η κατάσταση που βιώνεις και το ψάχνεις πώς θα την βρεις την άκρη σου, είσαι στο νούμερο ένα σκαλί μιας μεγάλης σκάλας που αν ανέβεις σιγά σιγά θα σε βγάλει σε έναν κόσμο μαγικό!

Έχει το Coaching σκοτεινή πλευρά; 5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τις κακοτοπιές και να πάρεις μόνο το φως από αυτό

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι! Πώς να γίνω πιο ευέλικτος και να καταφέρω να ταιριάξω και εγώ στις ομάδες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα