Δεν είναι βγαλμένα από ταινία Sci-Fi – Είναι γραφεία που θυμίζουν αμμόλοφους στην έρημο!

13:00 21/4/2022 - Πηγή: iPop

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας περιβαλλοντικής διαχείρισης Beeah Group στη Sharjah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανέλαβε να σχεδιάσει η Zaha Hadid και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από μοναδικό! Δε χορταίνεις να το κοιτάς!

Σχεδιασμένα, λοιπόν, από την αείμνηστη αρχιτέκτονα Zaha Hadid, το Beeah Headquarters έχει τη μορφή μιας σειράς «διασυνδεόμενων αμμόλοφων» που ενσωματώνονται στο περιβάλλον της ερήμου Al Sajaa.

Το κτίριο των 9.000 τετραγωνικών μέτρων λειτουργεί ως κέντρο διαχείρισης και διοίκησης για τον

Όμιλο Beeah. Σύμφωνα με την Zaha Hadid Architects, εστιάζει στη βιωσιμότητα για να αντικατοπτρίζει το έργο της εταιρείας.

Τα Microapartments ήρθαν για να μείνουν!

Αυτό είναι το εντυπωσιακό κτίριο που μοιάζει με αμμόλοφους!

Τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ και πληροί τα πρότυπα LEED Platinum – την υψηλότερη πιστοποίηση που απονέμεται από το πρόγραμμα πιστοποίησης πράσινων κτιρίων – θέτοντας «ένα νέο σημείο αναφοράς για τους μελλοντικούς χώρους εργασίας».

«Με τη νέα της έδρα, η εταιρεία Beeah δείχνει πώς η τεχνολογία μπορεί να κλιμακώσει τον βιώσιμο αντίκτυπο και τελικά να χρησιμεύσει ως σχέδιο για τις έξυπνες, βιώσιμες πόλεις του αύριο», δήλωσε η Zaha Hadid

Η μορφή του Κεντρικού Γραφείου Beeah είναι επίσης σχεδιασμένη και προσανατολισμένη ώστε να αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζονται στην τοποθεσία.

 Το κτίριο τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ που είναι συνδεδεμένα με μπαταρίες Tesla, οι οποίες σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό στούντιο καλύπτουν την ενεργειακή ζήτηση του κτιρίου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

5 φούσκες αποκαλύπτουν την αλήθεια για το πόσο μολυσμένος είναι ο αέρας που αναπνέουμε καθημερινά

Τα τζάμια είναι ελάχιστα σε όλο το γραφείο για να αποφευχθεί η έκθεση στον σκληρό ήλιο της ερήμου, ενώ τα πάνελ από σκυρόδεμα ενισχυμένα με ίνες γυαλιού στο εξωτερικό συμβάλλουν στη ρύθμιση των εσωτερικών θερμοκρασιών.

Υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού που φιλτράρουν τα λύματα για ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης.

Στο εσωτερικό, το κτίριο χωρίζεται σε δύο πτέρυγες. Το ένα στεγάζει τα δημόσια και διοικητικά τμήματα του Ομίλου Beeah, ενώ το άλλο περιλαμβάνει τη διοικητική ζώνη. Αυτές οι περιοχές συνδέονται με μια κεντρική αυλή, που περιγράφεται από τη Zaha Hadid Architects ως «όαση μέσα στο κτίριο» που βοηθά στην παροχή φυσικού αερισμού.

Λίβα: Η έρημος που μας πνίγει στη ζέστη και τη σκόνη από ψηλά (Video)

Αποκορύφωμα του εσωτερικού είναι το θολωτό φουαγιέ του κτιρίου ύψους 15 μέτρων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει τον φυσικό αερισμό και να φιλτράρει το ηλιακό φως. Όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να εξασφαλίζουν άπλετο φυσικό φως και θέα προς τα έξω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δεν είναι βγαλμένα από ταινία Sci-Fi – Είναι γραφεία που θυμίζουν αμμόλοφους στην έρημο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα