Δεν έχεις A/C και σκας από τη ζέστη; Υπάρχει τρόπος να δροσιστείς και χωρίς αυτό

20:19 26/6/2021 - Πηγή: iPop

Η θερμοκρασία το Καλοκαίρι μπορεί να αγγίξει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και καλώς ή κακώς κάποιες φορές μπορεί να γίνει αβάσταχτη ακόμα και αν λατρεύεις το ζεστό καιρό. Μέσα στη ζωή σου μπορεί να έρθεις κάποια στιγμή αντιμέτωπη με την έλλειψη του a/c που τόσο αγαπάς είτε λόγω κάποιας βλάβης είτε γιατί μπορεί να σου δημιουργεί κάποιου είδους αλλεργία. Μη σκας (μεταφορικά και κυριολεκτικά)! Υπάρχουν τρόποι να δροσιστείς και χωρίς a/c και θα τους βρεις παρακάτω!

Τρόποι να δροσιστείς και χωρίς a/c το ΚαλοκαίριΠικάντικα
φαγητά

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια φοβερά κακή ιδέα σε μια καυτή μέρα, αλλά “ζεστά” τρόφιμα όπως καγιέν, jalapeño και πιπεριές habanero παίρνουν τη θερμότητα τους από τη χημική καψαϊκίνη, η οποία δρα ως ερεθιστικό για τον άνθρωπο και μας κάνει να ιδρώνουμε περισσότερο, δροσίζοντας μας. Όπως εξήγησε ο καθηγητής του Yale, Barry Green στο Scientific American: «Τα πικάντικα τρόφιμα διεγείρουν τους υποδοχείς στο δέρμα που συνήθως ανταποκρίνονται στη θερμότητα… Επομένως, το μοτίβο δραστηριότητας από τον πόνο και τις θερμές νευρικές ίνες προκαλεί τόσο τις αισθήσεις όσο και τις φυσικές αντιδράσεις της θερμότητας, συμπεριλαμβανομένης της αγγειοδιαστολής , της εφίδρωσης και της έξαψης. “

FreepikΛιγότερα αλμυρά τρόφιμα και πρωτεΐνες

Τα αλμυρά τρόφιμα και οι πρωτεΐνες παράγουν μεταβολική θερμότητα όταν χωνεύονται και προκαλούν απώλεια νερού. Καλύτερα να τρως περισσότερα φρούτα, λαχανικά και μικρότερα, πιο συχνά γεύματα όλη την ημέρα. Οι επιστήμονες γνωρίζουν αυτήν τη σχέση μεταξύ της πέψης και της μεταβολικής θερμότητας εδώ και πολλά χρόνια. Το 1936, ο Δρ. G. Booth και ο J.M. Strang έδειξαν ότι «η κατανάλωση μπριζόλας μοσχαρίσιου κρέατος και μαγειρευμένων ντοματών για κορεσμό αύξησε τη θερμοκρασία του δέρματος κατά μέσο όρο 2 ° C περίπου 1 ώρα μετά το γεύμα.».

Pexels Βάλε ένα μπολ πάγου μπροστά από τον ανεμιστήρα

Αυτό το εύχρηστο τέχνασμα είναι καλύτερο ακόμα και από τα κλιματιστικά! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ρίξεις ένα μάτσο παγάκια σε ένα μεταλλικό μπολ (ή πάγωσε λίγο νερό κατευθείαν στο μπολ) και τοποθέτησέ το μπροστά από έναν ανεμιστήρα. Στη συνέχεια, γείρε τον ανεμιστήρα ή το μπολ με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να ρέει κατευθείαν στην παγωμένη επιφάνεια, δροσίζοντας τον αέρα που φυσά. Θα νιώσεις το αποτέλεσμα αμέσως! Θυμήσου να ξαναγεμίσεις τους δίσκους πάγου αμέσως για να είσαι έτοιμη για την επόμενη δόση!

Με αυτά τα τρία τεχνάσματα μπορείς όχι μόνο να δροσιστείς χωρίς a/c αλλά μπορείς να φροντίζεις τη θερμοκρασία του σώματος σου ώστε να μη σκας από τη ζέστη ακόμα και αν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού! Φυσικά να θυμάσαι να κρατάς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο πίνοντας άφθονο νερό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δεν έχεις A/C και σκας από τη ζέστη; Υπάρχει τρόπος να δροσιστείς και χωρίς αυτό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα