Δεν αποκλείει το ΔΝΤ το ενδεχόμενο απαίτησης για «υπογραφή» της ΝΔ στα μέτρα

17:40 23/3/2017 - Πηγή: iPop

Δεν αποκλείει το ΔΝΤ το ενδεχόμενο απαίτησης για «υπογραφή» της ΝΔ στα μέτρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, Gerry Rice, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τη Αθήνα.

Παράλληλα με το τέλος των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες σήμερα για την Β’ αξιολόγηση, όπου τα βασικά θέματα, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο είναι το εργασιακό,

το ασφαλιστικό και η μείωση του αφορολόγητου, όπως και ζητήματα ενέργειας, βγήκε ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

«Έχουμε πρόοδο σε κάποιους βασικούς τομείς, υπάρχουν ακόμη διαφορές και σε άλλους πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά με την Ελλάδα» αναφέρει ο Gerry Rice.

Ο εκπρόσωπος Tύπου του ΔΝΤ Gerry Rice, ενημέρωσε ότι ναι μεν έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά αναμένεται πολλή δουλειά κυρίως σε ασφαλιστικά και εργασιακά.

«Έχει υπάρξει πρόοδος, αλλά θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά για να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος για τις διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απέφυγε να προβεί σε αναλυτική αναφορά του χρόνου.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες μεταξύ των αρχών και των θεσμών. Το ΔΝΤ είναι εκεί. Οι συζητήσεις είναι ζωντανές. Δεν θα κάνω υποθέσεις για τον χρόνο ολοκλήρωσής τους, αλλά κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε

Σχετικά με τις αναφορές ότι οι δανειστές ζητούν την αποδοχή των μέτρων απ’ τη ΝΔ, θέμα το οποίο είχε θίξει αρχικά ο M. Sapin, με το ΔΝΤ να τον διαψεύδει, και εν συνεχεία ο W. Schäuble, το Ταμείο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει δέσμευση της αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφορικά με την συμφωνία.

«Είναι σημαντικό για εμάς να υπάρχει ισχυρή ιδιοκτησία για την επιτυχία του προγράμματος. Δεν έχουμε επαφή με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά είναι αλήθεια πως έχουμε ζητήσει στο παρελθόν συναίνεση από την αντιπολίτευση. Ωστόσο, αυτό το ζητάμε όταν υπάρχει συμφωνία στην κατεύθυνση ενός προγράμματος. Προς το παρόν απέχουμε από αυτό», τόνισε συγκεκριμένα ο Gerry Rice.

Η απάντηση της ΝΔ στο ΔΝΤ:

«Οι δηλώσεις του κ. Rice επιβεβαιώνουν, άλλη μια φορά, ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα επιθυμεί τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στο πρόγραμμα. Άρα, θα πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στα ψέματα του κ. Τσίπρα στο εσωτερικό της χώρας.

Είναι επίσης σαφές ότι ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ. δηλώνει ότι δεν είμαστε κοντά στο στάδιο της συμφωνίας.

Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση που επιβαρύνει με πρόσθετα μέτρα λιτότητας τους πολίτες.
Επομένως, να μην ζητούν από την Αξιωματική Αντιπολίτευση καμία συνευθύνη.

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η στάση της Αντιπολίτευσης».

The post Δεν αποκλείει το ΔΝΤ το ενδεχόμενο απαίτησης για «υπογραφή» της ΝΔ στα μέτρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΝΤ,dnt