Τζανακόπουλος: Το πόρισμα της Εξεταστικής είναι η αφετηρία της μάχης κατά της διαφθοράς

12:51 24/1/2017 - Πηγή: iPop

Για τη μάχη που δίνει καθημερινά η Κυβέρνηση κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας «από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της, η Κυβέρνηση έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα την ανάδειξη των πρακτικών διαφθοράς που σημάδεψε την πολιτική ζωή.

Παράλληλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε, πως «το πόρισμα της Εξεταστικής αποτελεί αφετηρία για να πάρει το λόγο η Δικαιοσύνη» και τόνισε, πως η Κυβέρνηση δεν θα πει «ναι» σε νέα μέτρα.

Ο

Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε, ότι θύμα των πρακτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν ο ελληνικός λαός και ανέφερε:

Από τις κοπιώδεις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής αναδείχτηκε το τρίγωνο διαπλοκής μεταξύ κομμάτων, τραπεζών και ΜΜΕ, το οποίο φέρει βαρύτατες ευθύνες για τη χρεοκοπία αλλά και για το βάθος της ελληνικής κρίσης

Σημείωσε επίσης, πως η μάχη κατά της διαπλοκής όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά ότι το πόρισμα της Επιτροπής αποτελεί την αφετηρία ώστε να πάρει το λόγο η δικαιοσύνη.

Επίσης, έστρεψε τα πυρά του κατά της Νέας Δημοκρατίας και την κατηγόρησε, υποστηρίζοντας, πως δεν υπήρξε ποτέ διαπλοκή στην Ελλάδα «συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα».

«Οι τράπεζες δάνειζαν με αέρα σε ΝΔΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ», σημείωσε και παράλληλα έκανε λόγο για όργιο παράνομων δανειοδοτήσεων και για ποινικές ευθύνες και πολιτικών προσώπων.

«Το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών είναι παρωχημένο και πρέπει στη Συνταγματική Αναθεώρηση να τροποποιηθεί» διευκρίνισε και εστιάζοντας στην κρίση του Τύπου την χαρακτήρισε «διαρκής και βαθύτατη» ενώ τόνισε: «Είναι και κρίση αξιών εκτός από οικονομική».

Πυρά κατά του Μητσοτάκη:

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και υποστήριξε ότι συνειδητά μετείχε στις υπόγειες συναλλαγές. «Η ρύθμιση των δανείων του για τον Κήρυκα Χανίων είναι ένα τραπεζικό μπαλόνι» δήλωσε και απηύθυνε έκκληση στο ΠΑΣΟΚ να δώσει απαντήσεις για το πως σκοπεύει να πληρώσει τα δάνειά του.

Για τη διαπραγμάτευση:

Ο Δ. Τζανακόπουλος μίλησε και για τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς λέγοντας «είναι διαρκείς οι επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» και τόνισε «Στόχος, είναι να βρεθεί ένας κοινός τόπος για το σύνολο των θεμάτων.

«Ο δημοσιονομικός κόφτης που προτείνουμε για μετά το τέλος είναι για έναν χρόνο και μόνο» είπε, ενώ συμπλήρωσε πως «αυτός ο κόφτης θα νομοθετηθεί».

«Ζητούμε τον καθορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το 2018. Αν γίνει αυτό τότε θα ξεκαθαρίσουν και τα μεσοπρόθεσμα» υπογράμμισε και τόνισε:

Η Κυβερνητική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνητική «μάχη» με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης- Τελεσίγραφο από τους δανειστές

photo:Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post Τζανακόπουλος: Το πόρισμα της Εξεταστικής είναι η αφετηρία της μάχης κατά της διαφθοράς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα