Χαμηλή πρόσληψη σιδήρου κατά την εγκυμοσύνη σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αυτισμού

18:32 18/10/2014 - Πηγή: iPop

Αν πρόκειται να γίνεις μητέρα σύντομα, ή κάποια στιγμή στη ζωή σου, αυτή η είδηση σε ενδιαφέρει! Σύμφωνα με μια μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο American Journal of Epidemiology, η χαμηλή πρόσληψη σιδήρου πριν αλλά και κατά την εγκυμοσύνη σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αυτισμού!

Οι ερευνητές από το UC Davis MIND Institute με τη βοήθεια 866 ζευγαριών μητέρας-παιδιού έκαναν την έρευνα από την οποία προέκυψε το παραπάνω συμπέρασμα. Από αυτή την ομάδα, 520 παιδιά είχαν αξιολογηθεί και έχουν διαγνωστεί με αυτισμό, ενώ τα υπόλοιπα 346 αναπτύσσονταν κανονικά. Μεταξύ του 2003 και

2009, οι ερευνητές ρώτησαν τις μητέρες για την συχνότητα πρόσληψης σιδήρου κατά τους τρεις τελευταίους μήνες πριν την εγκυμοσύνη αλλά και κατά τη διάρκεια τόσο της κύησης όσο και του θηλασμού. Οι ερευνητές εστίαζαν στην πρόσληψη μέσω πολυβιταμινών, προγεννητικών βιταμινών, ειδικές βιταμίνες σιδήρου και άλλων συμπληρωμάτων. Παρατήρησαν τη συχνότητα, τη δόση, και τα εμπορικά σήματα, και υπολόγισαν την μέση ημερήσια πρόσληψη σιδήρου μαζί με μια συνολική μηνιαία πρόσληψη για κάθε γυναίκα.

Έπειτα από αυτές τις μετρήσεις και συνυπολογίζοντας την ηλικία των γυναικών, οι ερευνητές παρατήρησαν πως οι γυναίκες με μεγαλύτερη πρόσληψη σιδήρου, είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες το παιδί τους να έχει αυτισμό από ότι οι γυναίκες με μικρότερη πρόσληψη σιδήρου.

Παράλληλα παρατηρήθηκε πως εάν μια μητέρα με χαμηλή πρόσληψη σιδήρου ήταν 35 ετών και άνω, όταν γεννήθηκε το παιδί υπήρχαν είτε μεταβολικά ζητήματα όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση ή σακχαρώδης διαβήτης και οι πιθανότητες να έχει αυτισμό το παιδί ήταν 5 φορές μεγαλύτερες!

The post Χαμηλή πρόσληψη σιδήρου κατά την εγκυμοσύνη σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αυτισμού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα