Μπορεί να μην υπάρχει η συνταγή της επιτυχίας, αλλά σίγουρα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για μια υγιή μακροχρόνια σχέση

20:41 9/9/2021 - Πηγή: iPop

Το πώς επιλέγουμε τον σύντροφό μας και ποιος τελικά είναι ο ιδανικός σύντροφος για εμάς είναι ένα κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Ζευγάρια που η ιστορία έχει αποδείξει πώς έχουν κρατήσει στον χρόνο με την ίδια ένταση και πάθος όπως την πρώτη μέρα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ο θαυμασμός στη σχέση, το να νιώθεις ότι ο σύντροφός σου είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος της ζωής σου κι άλλα χαρακτηριστικά αποτελούν συστατικά για μια πετυχημένη σχέση!

Freepik Χρειάζεται δύο για να χορέψεις τανγκό

Οι σχέσεις που κρατάνε και έχουν πραγματική ουσία (όποια είναι η ουσία για τον καθένα) είναι

εκείνες που έχουν αμοιβαίο θαυμασμό και σεβασμό. Θεωρώ ότι το να νιώθεις υπερηφάνεια για τον σύντροφό σου, για το πώς έχει δομήσει τον χαρακτήρα του, την πορεία της ζωής του, τις επιλογές του, είναι βασικό συστατικό. Δεν ξέρω πώς μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς. Είναι σαν να κοντράρεσαι κάθε μέρα με τις αρχές σου.

Το να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που χαίρεσαι που υπάρχει στη ζωή σου, που σε αντιπροσωπεύει και χαίρεται και εκείνος που τον αντιπροσωπεύεις, είναι ανεκτίμητο (εντός εισαγωγικών πάντα το αντιπροσωπεύει).

Να νιώθεις ανυπομονησία

Να μην χορταίνεις να περνάς χρόνο με τον σύντροφό σου. Να μην σου φτάνουν οι 24 ώρες. Να νιώθεις αυτή τη γλυκιά ανυπομονησία μέχρι να τον ξανασυναντήσεις. Να είναι όντως ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σου ο σύντροφός σου! Να το λες συχνά αλλά και να το δείχνεις και με τις πράξεις σου.

Να μην υπάρχει καμία αμφιβολία πάνω σε αυτό. Οι άνθρωποι δεν ξεχνάμε ποτέ τον τρόπο που μας έκαναν να νιώσουμε οι άλλοι, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον σύντροφό μας.

7 τρόποι με τους οποίους το coaching μπορεί να σε βοηθήσει (και) στις ερωτικές σου σχέσεις

Να κάνεις το κάτι παραπάνω

Κάνεις αυτό το κάτι παραπάνω στη σχέση σου γιατί πραγματικά θέλεις να το κάνεις αυτό. Δεν σε πιέζει, δεν σε αγχώνει. Κάνεις αυτό το παραπάνω όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί θες να περιποιηθείς τον άλλον. Όπως θες να σε περιποιηθεί και εκείνος. Χωρίς όμως να περιμένεις αντάλλαγμα. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να κακομαθαίνετε ο ένας τον άλλον με αυτά τα μικρά-κάτι-παραπάνω που κάνουν την διαφορά.

Να αναγνωρίζεις τις ανάγκες του συντρόφου σου

Τι θέλει ο σύντροφός σου; Ποια είναι η ανάγκη του σήμερα που περνά από το χέρι σου να καλυφθεί; Τα συναισθήματα γεννώνται από τις ανάγκες. Είναι πολύ βασικό να μπορούμε να καταλάβουμε την ανάγκη που είναι ακάλυπτη και χρειάζεται να καλυπτεί.

Αυτό ισχύει και για εμάς. Αν θες να καταλάβεις μια ανάγκη μπορείς να κάνεις την ερώτηση «Γιατί αυτή τη στιγμή νιώθω έτσι, τι μπορώ να κάνω για να το αλλάξω, τι προσπαθώ να μου πω με τη συμπεριφορά μου αυτή»

Ο θαυμασμός στη σχέση

Το να υπάρχει θαυμασμός στη σχέση, το να σε θαυμάζει γι αυτό που είσαι μαζί με το σεβασμό και την επικοινωνία στο ζευγάρι είναι βασικά δομικά συστατικά για τη σχέση.

Ποια είναι τελικά τα όρια μεταξύ ζήλιας και θαυμασμού προς τον άνθρωπό μας

Αναγνώριση

Η αναγνώριση για κάποιους ανθρώπους είναι δύσκολη. Το να αναγνωρίσουν δηλαδή τα θετικά του άλλου, ή και του ίδιου τους του εαυτού. Ίσως έχουν πολύ υψηλά στάνταρ, ίσως δεν έχουν μάθει πώς να το κάνουν αυτό στο μεγάλωμα τους, είναι όμως κάτι που δίνει τη διαφορά στις σχέσεις.

Μην πιστεύεις ό,τι βλέπεις στα social media

Αν αυτά που βλέπεις στα social media σε ενθουσιάζουν ή μπορεί να σε κάνουν να νιώθεις το τσιμπηματάκι της ζήλειας, να ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν λένε όλη την αλήθεια. Το έχουμε πει και το ξέρουμε όλοι αυτό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μπορεί να μην υπάρχει η συνταγή της επιτυχίας, αλλά σίγουρα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για μια υγιή μακροχρόνια σχέση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα