Μπαράζ κατασχέσεων λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών

11:40 26/4/2016 - Πηγή: iPop

Στο «κόκκινο» φαίνεται να είναι η αύξηση των κατασχετηρίων, που έχουν πάρει τη μορφή καταιγίδας, μετά την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Να σημειωθεί πως τα κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το Δημόσιο φτάνουν πλέον κατά μέσο όρο φτάνουν τα 10.000 την ημέρα.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Καθημερινή» πρόκειται «για την πιο μαζική αποστολή κατασχετηρίων που έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες».

Μάλιστα το συγκεκριμένο άρθρο της εφημερίδας

σημειώνει ότι μεγάλο είναι το μέρος των κατασχετηρίων που αποστέλλεται και παραμένει ανεκτέλεστο. Πολλοί είναι οι πολίτες οι οποίες διατηρούν στους λογαριασμούς τους πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά τα οποία ορίζει η εντολή κατάσχεσης.

Η εφημερίδα σημειώνει πως «ο αριθμός των κατασχέσεων που εκτελέστηκε τον Μάρτιο έφτασε στις 8.000 από 22.000 τον Φεβρουάριο και 15.000 τον Ιανουάριο».

Ενώ παράλληλα επισημαίνει πως έχει παρατηρηθεί τραγική υποχώρηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες και τονίζει πως «τα υπόλοιπα μειώθηκαν τον Φεβρουάριο στα 121,6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ».

The post Μπαράζ κατασχέσεων λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα