Ασαφή τα κίνητρα αλλά με επαγγελματικό μηχανισμό η επίθεση στο πούλμαν της Dortmund

07:44 12/4/2017 - Πηγή: iPop

Ασαφή παραμένουν τα κίνητρα της επίθεσης στο πούλμαν της Dortmund το βράδυ της Τρίτης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Marc Bartra, παίκτης της ομάδας, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργείο. Η επίθεση έγινε με επαγγελματικό μηχανισμό, όπως προκύπτει απ’ την πρώτη συλλογή στοιχείων απ’ τις Αρχές.

Οι παίκτες φαίνεται πως σώθηκαν χάρη στα τριπλά τζάμια του λεωφορείου, ενώ υπάρχουν ενδείξεις απ’ την κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού ότι στόχος ήταν να υπάρξουν πολλά θύματα.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, η γερμανική Αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται

πίσω απ’ την επίθεση, την οποία και χαρακτήρισε ως σοβαρό περιστατικό. «Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ακόμη σαφές ποιο είναι το αληθινό υπόβαθρο αυτής της ενέργειας», επισήμανε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Dortmund.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι Αρχές ξεκινούν την έρευνα απ’ την υπόθεση ότι η επίθεση είχε ως στόχο το πούλμαν της Dortmund, ενώ δεν απέκλεισε και τη σύνδεση με την τρομοκρατία. «Ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι καινούργιος, σημερινός. Προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο εδώ και καιρό. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια. Ακόμη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Διεξάγουμε έρευνα με υψηλό επαγγελματισμό».

Την ίδια στιγμή, εισαγγελική λειτουργός γνωστοποίησε πως κοντά στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε μια επιστολή- «ανάληψη ευθύνης», ωστόσο, εξετάζεται η αυθεντικότητά της.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας απ’ την πλευρά της σημείωσε πως γίνεται έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Νωρίτερα, πηγή των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας είχε δηλώσει στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Οι αρχές δεν έχουν σε αυτό το στάδιο κανένα στοιχείο που να κατατείνει σε μια τρομοκρατική ενέργεια».

Ο τραυματίας Marc Bartra, όπως έγινε γνωστό, υπεβλήθη σε χειρουργείο καθώς είχε υποστεί κάταγμα στον καρπό.

Η έκρηξη συνολικά τριών εκρηκτικών μηχανισμών έγινε κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα και καθώς οι παίκτες βρίσκονταν καθ’ οδόν για το στάδιο για τον αγώνα με τη Μονακό. Ο αγώνας αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε για το βράδυ της Τετάρτης.

Photo: Kai Pfaffenbach/Reuters

The post Ασαφή τα κίνητρα αλλά με επαγγελματικό μηχανισμό η επίθεση στο πούλμαν της Dortmund appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα