Αρνούνται οι κάτοικοι της Νόρτσια να απομακρυνθούν από τα σπίτια στους- Φόβοι για νέα ισχυρή σεισμική δόνηση

20:08 30/10/2016 - Πηγή: iPop

Αρνούνται παρά τους μετασεισμούς που σημειώνεται συνεχώς να εγκαταλείψουν την περιοχή οι κάτοικοι της Νόρτσια. Θυμίζουμε, πως η ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξεως των 6,5 βαθμών «χτύπησε» την περιοχή στις 07:40 το πρωί της Κυριακής.

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν κρούουν οι επιστήμονες οι οποίοι τονίζουν, πως είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί νέα ισχυρή σεισμική

δόνηση.

Σε σχετικό ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου οι κάτοικοι της περιοχής μίλησαν για τον μεγάλο σεισμό και επισήμαναν πως δεν είναι διατεθειμένοι να φύγουν μακριά από τα σπίτια τους.

Χαρακτηριστικά, ο Φελιτσιάνο Λάνζι, ένας 70χρονος κάτοικος της Νόρτσια, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού ανέφερε:

«Δεν θέλω να φύγω, θέλουμε απλά σπίτια που να αντέχουν τα χτυπήματα» και διερωτήθηκε: «Να φύγω να πάω πού; Εγώ γεννήθηκα εδώ».

Να σημειωθεί, πως στη Νόρτσια δεν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες, αλλά μια από τις σημαντικότερες εκκλησίες, αυτή του Αγίου Βενέδικτου, έχει υποστεί μεγάλο προβλήματα.

Πολλοί από τους 5.000 κατοίκους της περιοχής έφυγαν για να μπορέσουν να μείνουν σε συγγενείς ή σε κέντρα υποδοχής τα οποία έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή μετά τους σεισμούς της 24ης Αυγούστου και της περασμένης Τετάρτης.

Μια ακόμα κάτοικος της περιοχής, 60 ετών, δήλωσε:

Θέλω να πάρω δύο τρία πράγματα προτού πάω στο σπίτι της κόρης μου που ζει στην Περούτζια και η οποία με αναζητά. Ελπίζω να μπορέσω να μείνω εκεί λίγες ημέρες, μετά θα δούμε

Ενώ ο Αλμπέρτο Ρεντίνα, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του μπαρ που βρίσκεται στην πλατεία της βασιλικής είπε:

«Σήμερα το πρωί βρισκόμασταν όλοι στο σπίτι, κοιμόμασταν ωστόσο κοντά στην πόρτα για να μπορέσουμε να βγούμε γρήγορα έξω εάν ήταν ανάγκη» και συμπλήρωσε:

Η γη έτρεμε, έπεσα από το κρεβάτι και τραυματίστηκα στο χέρι από γυαλιά. Όλα ωστόσο πάνε καλά, είμαι ζωντανός

Διαβάστε επίσης:

Ταρακουνήθηκε ξανά η Ιταλία- Σε ετοιμότητα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία

photo:EPA/MATTEO CROCCHIONI

The post Αρνούνται οι κάτοικοι της Νόρτσια να απομακρυνθούν από τα σπίτια στους- Φόβοι για νέα ισχυρή σεισμική δόνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα