Αποστόλου: «Μόνο το 1,5 των αγροτών θα φορολογηθούν»

11:08 27/12/2016 - Πηγή: iPop

Έκκληση προς του αγρότες για νέα συζήτηση απηύθυνε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να τεθούν στο επίκεντρο.

Μιλώντας στον Σκάϊ, ο κ. Αποστόλου εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητηθούν με τους αγρότες, ενώ σε ερώτηση για το αίτημα των αγροτών να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό αλλά και άλλους πολιτικούς αρχηγούς, απάντησε ότι αυτό αφορά τους ίδιους. «Πάντως μπορούν να κάνουν την

τοποθέτηση τους στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής», πρόσθεσε ο Υπουργός.

Ο κ. Αποστόλου άφησε να ενοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση να γίνουν παρεμβάσεις στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού και διαβεβαίωσε ότι από τις αλλαγές που θα προκύψουν στη φορολογία θα επιβαρυνθεί μόνο το 1,5% των αγροτών, οι οποίοι έχουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία και τους πόρους της ΕΕ ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που χρειάζονται για να καλυφθούν τα έξοδα των αγροτών.

Επίσης, τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει συζήτηση με τον αγροτικό κόσμο, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες στα ζητήματα των αγροτών, ενώ εξήγησε ότι παράλληλα προετοιμάζονται μεταρρυθμίσεις που θα λειτουργήσουν προς όφελος των αγροτών, όπως το εργόσημο.

Όπως ανάφερε ο Υπουργός, δεν υπάρχει καλύτερο εργαλείο από το εργόσημο και επεσήμανε ότι αυτό υπολογίζεται στις δαπάνες του αγρότη, με αποτέλεσμα την μειωμένη φορολόγηση.

Υπενθυμίζουμε, ότι οι αγρότες είχαν εξαγγείλει νέες κινητοποιήσεις, αναφορικά με την υπερφορολόγηση που τους έχει επιβληθεί. Στις 23 Ιανουαρίου πρόκειται να ξεχυθούν και πάλι στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ψευδείς εξαγγελίες, όπως αναφέρουν, της κυβέρνησης ότι το εισόδημά τους έχει αυξηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Ξανά στους δρόμους οι αγρότες

The post Αποστόλου: «Μόνο το 1,5 των αγροτών θα φορολογηθούν» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα