Απορρίπτει λύση σε Σύνοδο Κορυφής και γαλλική πρόταση για το χρέος ο Schäuble

21:40 14/6/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί η ελληνική Κυβέρνηση να σχεδιάζει την επίτευξη λύσης για το ελληνικό ζήτημα σε Σύνοδο Κορυφής, εάν «ναυαγήσει» το Eurogroup της Πέμπτης, ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, απορρίπτει το συγκεκριμένο σενάριο, όπως επίσης και τη γαλλική πρόταση για το χρέος.

Σύμφωνα με όσα γράφει η Deutsche Welle, συνεργάτες του Γερμανού ΥΠΟΙΚ κρίνουν πως είναι χάσιμο χρόνου η ελληνική Κυβέρνηση να ασχολείται με τη γαλλική πρόταση για το χρέος, η οποία συνδέει τα μέτρα για το χρέος με την ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, οι κύκλοι του απ’ το γερμανικό ΥΠΟΙΚ σημειώνουν πως για το Βερολίνο η «διαμεσολάβηση» Le Maire «ήταν περισσότερο μια πρωτοβουλία του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, που κινήθηκε εκτός των ορίων της συμφωνίας του Eurogoup του 2016».

Παράλληλα, εκτιμούν ότι εάν η ανάπτυξη συνδεόταν με το χρέος, τότε θα γινόταν έμμεση μείωση του χρέους, σενάριο το οποίο απορρίπτει κάθετα το Βερολίνο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το γερμανικό Μέσο, η πλευρά του Schäuble ξεκαθαρίζει πως μόνο το Eurogroup είναι αρμόδιο για τη λήψη αποφάσεων.

Η μετάθεση της λύσης για το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής είναι για τη Γερμανία κάτι ανέφικτο, καθώς καθ΄ ύλην αρμόδιο για τη διαπραγμάτευση είναι το Eurogroup και όχι το Συμβούλιο Κορυφής των αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων των 28.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε την Τετάρτη πως «έχουμε την πεποίθηση ότι θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε για ένα βιώσιμο συνολικό πακέτο στο πλαίσιο της διαδικασίας που προβλέπεται στην απόφαση του Eurogroup τον Μάιο 2016».

Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε πως «μια εγγύηση και ένας αυτοματισμός για ελάφρυνση του χρέους δεν υπάρχει».

Η εκτίμηση για το αν και ποια μέτρα για το χρέος θα είναι πράγματι αναγκαία θα μπορέσει να γίνει μόλις μετά την πλήρη εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος και μετά από μια ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, μάλλον στα μέσα του 2018

Διαβάστε ακόμα:

Σεβασμό προς την Ελλάδα ζητάει ο Τσίπρας απ’ τους δανειστές

Photo: The Council of the European Union / SOOC

The post Απορρίπτει λύση σε Σύνοδο Κορυφής και γαλλική πρόταση για το χρέος ο Schäuble appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα