Απορρίφθηκε το αίτημα για συνεκδίκαση των αναιρέσεων των 8 Τούρκων στρατιωτικών

17:51 2/1/2017 - Πηγή: iPop

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, την Δεύτερα απάντησε αρνητικά στο αίτημα των δύο συνηγόρων των 8 Τούρκων στρατιωτικών, να συνεκδικαστούν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις που αφορούν την αναίρεση κατά των εφετειακών αποφάσεων που αφορούν την έκδοσή τους στην Τουρκία.

Η εν λόγω αρνητική απάντηση της εισαγγελέας επισημαίνει, πως οι αιτήσεις αναίρεσης των Τούρκων που έφτασαν στη χώρα μας με ελικόπτερο την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος στην γειτονική

Τουρκία, θα συζητηθούν στα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου στις 10, 11 και στις 13 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Θυμίζουμε, πως οι συνήγοροι των 8 Τούρκων, Χρ. Μυλωνόπουλος και Όμ. Ζέλιος, είχαν καταθέσει αίτηση με στόχο οι αναιρέσεις των 8 στρατιωτικών να εξετάζονταν μαζί. Οι συνήγοροι εκτός των υπολοίπων υποστήριζαν πως αυτό πρέπει να γίνει «προς αποφυγή έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων από διαφορετικά Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου».

Τι είχε αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας;

Είχε προβεί στη λήψη αντίθετων αποφάσεων ως προς την έκδοση των οκτώ στην Τουρκία. Δύο διαφορετικές συνθέσεις του δικαστικού συμβουλίου είχαν αποφασίσει ομόφωνα, πως οι πέντε Τούρκοι αξιωματικοί δεν πρέπει να εκδοθούν, ενώ άλλη σύνθεση του δικαστικού συμβουλίου έκρινε πως οι υπόλοιποι τρεις θα πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία. Βέβαια, για τις δύο πρώτες περιπτώσεις, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιώγας, άσκησε εφέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ευχαριστούν «όλους τους Έλληνες για την συμπαράστασή τους»

The post Απορρίφθηκε το αίτημα για συνεκδίκαση των αναιρέσεων των 8 Τούρκων στρατιωτικών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα