Αποκαλύφθηκαν νέες πληροφορίες για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ – Η ώρα και οι επίσημοι καλεσμένοι

19:57 15/9/2022 - Πηγή: iPop

Κυκλοφόρησαν νέες λεπτομέρειες σχετικά με την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19/9, στις 13:00 ώρα Ελλάδος. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το Αββαείο του Westminster θα μεταμορφωθεί στον χώρο όπου θα τιμηθεί η σορός της μονάρχη, αλλά και θα φιλοξενηθεί μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βασιλιάδων και πολιτικών εδώ και δεκαετίες.

Πάνω

από 2.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στο Αββαείο του Westminster τη Δευτέρα για να τιμήσουν την αείμνηστη μονάρχη, η οποία πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου στο Κάστρο Balmoral στη Σκωτία. Τα αγαπημένα μέλη της οικογένειάς της πρόκειται να συνοδεύσουν το φέρετρο ακόμα τρεις φορές: καθώς αυτό θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Westminster, μετά στην Αψίδα του Wellington και, τέλος, στο Κάστρο του Windsor, όπου θα αναπαυθεί η βασίλισσα.

pic.twitter.com/U5ph5hcVdg

— The Royal Family (@RoyalFamily) September 14, 2022 Τι ώρα είναι η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ;

Οι διαδικασίες θα ξεκινούν στις 12:35, όταν το φέρετρό της θα μεταφερθεί από το Westminster Hall και 12:52 θα φτάσει στο Αββαείο του Westminster προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή.

Την πομπή θα συνοδεύουν ο Βασιλιάς Κάρολος, τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και μέλη του προσωπικού του.

Να σημειώσουμε ότι οι πόρτες του Αββαείου θα έχουν ανοίξει από τις 10 το πρωί για να πάρουν τις θέσεις τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Γύρω στις 17:40 μ.μ., ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’, η βασίλισσα Καμίλα και η υπόλοιπη οικογένεια πρόκειται να συμμετέχουν στην πομπή του φέρετρου, που πρόκειται να φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor περίπου στις 17:52 μ.μ.

«Επιχείρηση Μονόκερος»: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται για το κοινό κατά το λαϊκό προσκύνημα

Wherever you are in the world, you can send a message of condolence in memory of Her Majesty The Queen on our website:

— The Royal Family (@RoyalFamily) September 15, 2022

Οι καλεσμένοι που θα είναι παρόντες στο Αβαείο του Westminster δεν θα ακολουθήσουν την πομπή για την τελετή στο Windsor, καθώς πρόκειται να έχει έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα. Στην δεύτερη τελετή που αναμένεται να πραγματοποιηθεί πρόκειται να παρευρεθούν τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, το προσωπικό που συνεργαζόταν στενά μαζί της κι εκείνοι που εργάζονταν για τα κτήματά της. Ο προσωπικός της αυλητής θα παίξει και θρήνο προς τιμήν της.

Όταν τελειώσει η λειτουργία, τα μέλη της οικογένειας της Βασίλισσας θα αποσυρθούν στο Κάστρο του Windsor για μια ήσυχη δεξίωση. Οι τελετές τελειώνουν γύρω στις 21:30 μ.μ., όταν η βασίλισσα Ελισάβετ θα ενταφιαστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Her Majesty The Queen’s coffin arrived at the Palace of Westminster today under the care of the King's Troop Royal Horse Artillery and Grenadier Guards.

Her Majesty’s coffin will now be lying-in-state, under vigil, until the funeral.https://t.co/IKr3xMyqjF pic.twitter.com/pqKhEQ7j96

— British Army (@BritishArmy) September 14, 2022 Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο William και ο Harry θα συνοδεύσουν το φέρετρο – Ποιοι θα παρευρεθούν στην κηδεία της;

Θα ταφεί δίπλα στον πρίγκιπα Φίλιππο, τον επί 73 χρόνια αγαπημένο της σύζυγο, και κοντά στην αδερφή της, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, και τους γονείς της, τον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ και την μητέρα της.

Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο είχε ζητηθεί από τη μονάρχη η γνώμη της για όλες τις τελετές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Την Κυριακή 18/9, ο βασιλιάς και η σύζυγός του, Καμίλα, θα παρευρεθούν στη δεξίωση στα Ανάκτορα του Buckingham με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κρατών που θα βρίσκονται στην κηδεία. Περισσότεροι από 500 αρχηγοί κρατών και άλλοι πολιτικοί αναμένεται να παραστούν.

Όσον αφορά της Ελλάδα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας Κάρολο ΙΙΙ, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ.

Επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον βασιλιά για την ανάρρησή του στον θρόνο και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο κατά την περίοδο της βασιλείας του.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου θα παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας στο Λονδίνο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αποκαλύφθηκαν νέες πληροφορίες για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ – Η ώρα και οι επίσημοι καλεσμένοι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα