Απίστευτοι μύθοι για το στόμα του σκύλου σου!

19:11 22/8/2021 - Πηγή: iPop

Το στόμα του σκύλου σου τελικά είναι πιο καθαρό απ’ το δικό σου; Αφήνεις τον σκύλο σου να κοιμάται μαζί σου αλλά δεν τον αφήνεις να σε γλείφει; Τελικά πόσο καθαρό είναι το στόμα του σκύλου σου;

Η αλήθεια είναι πως κυκλοφορούν αρκετοί μύθοι για το στόμα του σκύλου σου. Και τελικά δεν ξέρεις τι να πιστέψεις.

Ας ξεκινήσουμε, όμως με αυτά που σίγουρα δεν ισχύουν.

Το στόμα του σκύλου είναι πιο καθαρό απ΄το δικό σου

Όπως σου έχει πει πιθανότατα ο οδοντίατρός σου, το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών είναι απαραίτητο προκειμένου να μειωθεί η ποσότητα των βακτηρίων στο στόμα σου. Έτσι,

αν βουρτσίζεις τα δόντια του σκύλου σου πιο συχνά απ’ τα δικά σου, τότε μάλλον ο συνολικός αριθμός των βακτηρίων στο στόμα του είναι μικρότερος.

Αν, λοιπόν, αφήνεις τον σκύλο σου να σε γλείφει τότε καλύτερα να προσέχεις για την υγιεινή των δοντιών του. Πρόσεχε τι τον ταΐζεις ενώ βούρτσιζε τα δόντια του καθημερινά.

Kaboompics / Freepik

Φυσικά δεν είναι όλα τα βακτήρια το ίδιο. Υπάρχουν περισσότερα από 600 διαφορετικά είδη βακτηρίων στο στόμα των ανθρώπων και των σκύλων και οι ερευνητές ακόμα προσπαθούν να μάθουν τον κάθε τύπο. Μερικά απ’αυτά είναι υγιή ενώ άλλα παράγουν οξύ που καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών.

Το σάλιο των σκυλιών βοηθά στη θεραπεία των πληγών

Όταν τα σκυλιά γλείφουν μια πληγή στην ουσία προσπαθούν για την απομάκρυνση των νεκρών ιστών και των περιβαλλοντικών βακτηριδίων. Ωστόσο, δεν πρέπει ν΄αφήνεις στον σκύλο σου να γλείφει την πληγή. Ο κίνδυνος μόλυνσης στο στόμα είναι τεράστιος και δεν μπορείς να το διακινδυνεύσεις.

Και η…άσχημη μυρωδιά στο στόμα που οφείλεται;

Τις περισσότερες φορές, η κακή αναπνοή στα σκυλιά προκαλείται από την έλλειψη οδοντιατρικής φροντίδας ή την ουλίτιδα, και κάποια σκυλιά – ιδιαίτερα τα μικρόσωμα – είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε πλάκα και πέτρα. Ωστόσο, η επίμονη κακή αναπνοή μπορεί επίσης να δείξει μεγαλύτερα ιατρικά προβλήματα στο στόμα, το αναπνευστικό σύστημα, το γαστρεντερικό σωλήνα ή τα εσωτερικά όργανα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Απίστευτοι μύθοι για το στόμα του σκύλου σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα