Απίστευτο video! – Γνωρίστε τον πρώτο -κυριολεκτικά- άκαρδο άνδρα!

19:06 16/3/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί να έχεις χρησιμοποιήσει κι εσύ μεταφορικά την έκφραση «αυτός ο άνδρας είναι άκαρδος», μιλώντας για έναν άνδρα που έμελλε να ραγίσει τη δική σου καρδιά. Το παρακάτω ωστόσο video δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με κάποια ποιητική ή συγγραφική αδεία, αλλά για ένα τουλάχιστον εντυπωσιακό επιστημονικό επίτευγμα…

Τα επιστημονικά επιτεύγματα δεν σταματούν ποτέ να μας εκπλησσούν και να μας εντυπωσιάζουν. Αφού παρακολουθήσαμε μια καρδιά από νεκρό άνθρωπο, να αρχίζει να χτυπά ξανά με την βοήθεια ενός μηχανήματος, ήρθε η ώρα να σας

αποδείξουμε, πως μπορεί να υπάρξει ζωή χωρίς καν να υπάρχει καρδιακός παλμός…

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ταινία επιστημονικής φαντασίας ή για σκηνή από το «O Θάνατος σου πάει πολύ», όμως η παρακάτω ιστορία, είναι πέρα ως πέρα αληθινή!

Η ιστορία του πρώτου κυριολεκτικά άκαρδου άνδρα, ξεκινά λίγα χρόνια πίσω, όταν δυο οραματιστές Αμερικανοί καρδιοχειρουργοί από το Texas Heart Institute, ξεκίνησαν πειραματίζονται πάνω σε μια καινούρια μέθοδο χειρουργικών επεμβάσεων.

Οι Billy Cohn και Bud Frazier, πραγματοποιώντας πάνω από 50 χειρουργικές επεμβάσεις σε ζώα, που αντιμετώπιζαν καρδιακή ανεπάρκεια, πειραματίστηκαν πάνω σε μια καινοτόμο μέθοδο, κατά την οποία αντικατέστησαν την πραγματική καρδιά των ζώων, με ειδικές βαλβίδες συνεχόμενης ροής αίματος.

Λίγα χρόνια αργότερα, ένας από τους ασθενής των Cohn και Frazier, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα σοβαρής καρδιακής ανεπάρκειας. Ήταν τότε, που οι δύο γιατροί, αποφάσισαν να πάνε ένα βήμα πιο μακρυά το αντικείμενο της ιατρικής τους έρευνας και των πειραμάτων τους.

Έτσι, οι οραματιστές γιατροί αντικατέστησαν την καρδιά του ετοιμοθάνατου ασθενή τους, με την ίδια συσκευή συνεχόμενης ροής αίματος, την οποία χρησιμοποίησαν στα πειράματά τους, αποδεικνύοντας ουσιαστικά πως μπορεί να υπάρξει ζωή, χωρίς παλμό και χωρίς καρδιά…

Και κάπως έτσι, ο πρώτος άνδρας χωρίς καρδιά παρέμεινε στη ζωή, αφού έπειτα από το τέλος της χειρουργικής επέμβασης, κατά τη διάρκεια της οποίας αφαιρέθηκε η πραγματική του καρδιά για να αντικατασταθεί από ειδική συσκευή, επανήλθε ΚΑΝΟΝΙΚΑ στις πρότερες δραστηριότητές του, χωρίς να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα υγείας.

Παρακολουθήστε το παρακάτω video και τα σχόλια δικά σας….

The post Απίστευτο video! – Γνωρίστε τον πρώτο -κυριολεκτικά- άκαρδο άνδρα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα