Απίστευτο κι όμως αληθινό! Τρίτα στη λίστα των αιτιών θανάτου τα ιατρικά λάθη

10:59 4/5/2016 - Πηγή: iPop

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται τρίτα στη λίστα αιτιών θανάτου βρίσκονται τα ιατρικά λάθη την ώρα που στην πρώτη θέση σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ, είναι οι θάνατοι από καρδιά, ενώ εν συνεχεία ακολουθούν οι θάνατοι από καρκίνο.

Τι τονίζουν οι επιστήμονες;

Σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης, όπου επικεφαλής είναι ο καθηγητή χειρουργικής, Μάρτιν Μάκαρι, αποδείχθηκε πως τα ιατρικά λάθη ευθύνονται για

χιλιάδες θανάτους τον χρόνο.

Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» και όπως επιβεβαίωσαν οι ειδικοί αναφερόμενοι στις ΗΠΑ κάθε χρόνο «τουλάχιστον 250.000 θάνατοι οφείλονται σε κάποιου είδους ιατρικά σφάλματα».

Πρώτη αιτία στη λίστα των θανάτων είναι τα καρδιακά προβλήματα οι οποίοι φτάνουν τους 615.000 ετησίως ενώ ακολουθούν οι θάνατοι από καρκίνο που φτάνουν τους 592.000. Παράλληλα, τέταρτα στη λίστα φιγουράρουν χρόνια προβλήματα, όπως, είναι οι χρόνιες πνευμονοπάθειες.

Να σημειωθεί πως τα θανατηφόρα λάθη των γιατρών μάλιστα, περιλαμβάνουν και τη λανθασμένη διάγνωση ασθένειας αλλά και την χορήγηση φαρμάκων στα οποία ήσαν αλλεργικοί οι ασθενείς.

Όπως υπογράμμιζαν οι ειδικοί σαφώς οι οποίοι τόνισαν πως πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια και συστηματική καταγραφή στο ζήτημα των ιατρικών λαθών, δεν φαντάζει και πολύ ρεαλιστικό το σενάριο να εξαλειφθούν τελείως τα ανθρώπινα λάθη από την ιατρική, αλλά μόνο να βελτιωθούν.

The post Απίστευτο κι όμως αληθινό! Τρίτα στη λίστα των αιτιών θανάτου τα ιατρικά λάθη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα