Απίστευτες εικόνες: Μηχανή που διαβάζει τις σκέψεις μας

15:01 14/4/2014 - Πηγή: iPop

Ερευνητές με επικεφαλής έναν προπτυχιακό φοιτητή (!) του Πανεπιστημίου Yale μπόρεσαν να ανακατασκευάσουν ανθρώπινα πρόσωπα, όπως τα έβλεπαν άλλοι άνθρωποι.

«Ουσιαστικά η μηχανή αυτή διαβάζει τις σκέψεις τους», είπε ο Marvin Chun, καθηγητής ψυχολογίας. Στο παρελθόν τα δεδομένα που προκύπτουν από εγκεφαλικές τομογραφίες είχαν δώσει στους ερευνητές τη δυνατότητα να αναπαράγουν σκηνές της πόλης ή από την παραλία, ένα ζώο ή ένα κτίριο «Αλλά, μπορούσαν να δώσουν απάντηση για το αν κοιτά κάποιος ένα ζώο ή ένα κτίριο, όχι ποιο

ζώο και ποιο κτίριο», διευκρινίζει ο Δρ Chun.

Οι επιστήμονες σκέφτηκαν να δοκιμάσουν με μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση: να ανακατασκευάσουν ολόκληρα ανθρώπινα πρόσωπα από τα δεδομένα της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Θετικά συνέβαλε το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του εγκεφάλου εμπλέκεται στην επεξεργασία ανθρώπινων προσώπων. «Τείνουμε να αντιλαμβανόμαστε τα πρόσωπα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από άλλα πράγματα», δήλωσε ο Δρ Alan S. Cowen, στον οποίο ανήκει και η ιδέα για το εγχείρημα αυτό.

Δείτε τις απίστευτες εικόνες:

Το συγκεκριμένο πείραμα θεωρείται το πιο εξελιγμένο που έχει γίνει ποτέ στην προσπάθεια να διαβάσουμε το μυαλό των ανθρώπων. Η έρευνα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την αναγνώριση εγκληματιών βάσει του εγκεφάλου ενός μάρτυρα. Θα μπορούσε ακόμα να φανεί χρήσιμη στο να ανακατασκευάσουμε τα όνειρά μας!

The post Απίστευτες εικόνες: Μηχανή που διαβάζει τις σκέψεις μας appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα