Απεργία πείνας και δίψας για τους Ρούπα- Μαζιώτη- Τι ζητούν;

19:33 5/1/2017 - Πηγή: iPop

Απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησαν η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, σύμφωνα με δηλώσεις τους, με βασικό τους αίτημα το να δοθεί η επιμέλεια του 6χρονου γιου τους στους συγγενείς της Ρούπα.

Η Πόλα Ρούπα αναφέρει συγκεκριμένα σε δήλωσή της, η οποία διαβιβάστηκε απ’ την αδερφή της έξω απ’ την ΓΑΔΑ, ότι είναι «εχθρός του συστήματος», κατηγορώντας τις Αρχές ότι θέτουν το παιδί μέσα «σ΄αυτό τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα». Παράλληλα,

κάνει λόγο για «απαγωγή του παιδιού», δηλώνοντας πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται απ’ τα ξημερώματα.

Και θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Όσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν με λυγίσουν ποτέ

Ο Νίκος Μαζιώτης προχώρησε σε δήλωσε που αναρτήθηκε σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο Μαζιώτης τονίζει ότι αφού συνελήφθη η Ρούπα, δεν είναι γνωστό στον συνήγορό τους πού είναι το παιδί, ενώ σημειώνει πως από σήμερα, Πέμπτη, ξεκινάει απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί ο γιος τους στους συγγενείς της Ρούπα.

Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα. Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Η γιαγιά και η αδερφή της Π. Ρούπα έχουν υποβάλει αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να αναλάβουν την επιμέλεια του γιου της.

Στο αίτημα εκφράζονται οι φόβοι για την ψυχική υγεία του παιδιού εάν παραμείνει παρατεταμένα σε Ίδρυμα ή νοσοκομείο.

Το 6χρονο αγόρι φέρεται να είναι κάτω απ’ την παρακολούθηση ειδικών ψυχολόγων.

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν πως η διαδικασία για την επιμέλεια απαιτεί χρόνο καθώς πρέπει να γίνει κοινωνική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς τηρούν τις προϋποθέσεις για να το αναλάβουν.

Θυμίζουμε ότι η Πόλα Ρούπα συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σε διαμέρισμα στο Μπραχάμι και εκκρεμούν σε βάρος της σοβαρές κατηγορίες.

The post Απεργία πείνας και δίψας για τους Ρούπα- Μαζιώτη- Τι ζητούν; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα