Απέραντο hot spot η Ελλάδα λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής

09:06 6/3/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχίζουν κατά χιλιάδες οι αφίξεις των προσφύγων και των μεταναστών στην χώρα μας, μια μέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό. Ο Δ. Αβραμόπουλος κάνει λόγο για πάνω από 100.000 εγκλωβισμένους μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας το Σάββατο σε εκδήλωση για το προσφυγικό επανέλαβε και πάλι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της χώρας από την ζώνη Σένγκεν, ενώ εκτίμησε πως 100.000 άτομα θα εισέλθουν στα ελληνικά εδάφη μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή η Der Standard σε δημοσίευμά της τονίζει πως στην Σύνοδο Κορυφής την Δευτέρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ανακοινώσουν ότι θα κλείσει ο «βαλκανικός δρόμος» για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η εφημερίδα αναφέρει πιο συγκεκριμένα ότι έχει δει το προσχέδιο της ανακοίνωσης, η οποία τονίζει ότι θα κλείσει άμεσα ο λεγόμενος «βαλκανικός δρόμος» και ότι η Ευρώπη θα δώσει τα απαραίτητη οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα για να μπορέσει να διαχειριστεί τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν από τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών στο εσωτερικό της.

Το βράδυ του Σαββάτου έφθασαν στον Πειραιά ακόμα 1.018 άτομα. Το «Νήσος Μύκονος» θα φθάσει επίσης τα ξημερώματα της Δευτέρας στο λιμάνι, όμως παραμένει άγνωστο το πόσα άτομα θα μεταφέρει.

Στην Ειδομένη βρίσκονται αυτή τη στιγμή περί τις 13.000 άτομα, τα προβλήματα των οποίων συνεχίζουν να είναι υπαρκτά λόγω της έλλειψης τροφής, νερού, φαρμάκων.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Απέραντο hot spot η Ελλάδα λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα